Aggie Frost – Perlemor

Foto: Rune Stokmo
Endelig er det her, Perlemor-albumet til Aggie Frost. Prosjektet som startet med singelen «Tentakler» i 2020, har nå vokst til å bli et flott album.

Vurdering

Aggie Frost – Perlemor 5/6Karakter 5

Aggie Frost, eller Aggie Peterson, var tidligere kjent under artistnavnet Frost og ga under det navnet ut engelskspråklige album i elektronika- og synthpop-landskapet. Frost var aktiv i tidsspennet 1998 til 2012, men etter det har det vært stille på albumfronten fra Tromsø-jenta.

I 2020 gjorde hun comeback som Aggie Frost med solo-prosjektet og konseptet som nå har munnet ut i det norskspråklige albumet Perlemor. Et album som er utgitt på FrostWorld Recordings.

Et pent knippe singler med musikk som Aggie Frost selv kaller for «filmatisk elektronisk pop», har vekket appetitten til lytterne. Det startet med før nevnte «Tentakler» og fortsatte med den fantastisk fengende synthpop-perlen «Tidløs». Hvis verden hadde vært rettferdig hadde låten blitt en mega-hit.

Varme og mørke elektroniske beats

Så har Aggie også sluppet et par coverlåter. Det er låten «Film» av det forhenværende Tromsø-bandet Bols (frontet av Per-Eirik Johansen) og «Gir dæ min morra», som er en norsk versjon av Tom Paxton-låten «I Give You the Morning». Her kjenner vi den best i Fred Åkerstrøms versjon «Jag ger deg min morgon».

Og det filmatisk-elektroniske funker særdeles godt på Perlemor. Målet til Aggie var å få tekstene så ærlige og direkte som mulig. Det har hun lykkes til fulle med. Tekstene gir uttrykk for sårbarhet, lengsel og følelsen av å ikke alltid strekke til. Det er troverdig og sterkt.

Tekstene gir uttrykk for sårbarhet, lengsel og følelsen av å ikke alltid strekke til

Med varme, mørke elektroniske beats gir musikken liv til tekstene og Aggie sin følsomme, men sterke og klangfulle stemme. Ta låten «Bølge» som eksempel: En usigelig melankolsk låt om å miste – eller ikke lenger ha tid til – kjærligheten: «No e vi to boble/vi flyter på en bølge i isolasjon/all stillhet i mellom og alt vi har forsvinner om vi ikkje snakkes no».

Intervju med Aggie Frost.

«Ta en ekstra omvei, skift et gir, kjør mæ inn i natta, sluk ei ekstra mil. Kjør mæ bare vekk fra – min ensomhet»
Sterkt prosjekt

Det er mange sterke låter på Perlemor. I «Stille» ligger det en motorbåt-dunkende rytme under ambience-stemninger og en tekst som tar oss med på en reise inn i ensomhet og fortielse. En mørk konfektbit av en låt. Det samme kan sies om «Tentakler». Dvelende, vakkertrist i både tekst og musikk. Her har hun fått strålende hjelp av Arktisk Filharmoni.

Hun fortjener også at mange hører albumet hennes, for det er en velklingende elektronisk perle med tekster som griper deg dypt i hjerterota

Eller har Aggie gjort mye sjøl. Bortsett fra de to nevnte coverlåtene har hun produsert og skrevet alt av tekst av musikk. Albumet er mikset av Poppa Lars og er spilt inn på TviBit i Tromsø.

Perlemor skal presenteres på Festspillene i Nord-Norge i juni. Da skal musikk, film og tekster gå opp i en høyere enhet og få fritt utløp. Det er bare å håpe at publikum kjenner sin besøkelsestid, for det fortjener virkelig prosjektet til Aggie Frost. Hun fortjener også at mange hører albumet hennes, for det er en velklingende elektronisk perle med tekster som griper deg dypt i hjerterota.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*