Albumdebut fra Wauwatosa – Souvenirs

I dag slipper drømmepop-prosjektet Wauwatosa ut sitt debutalbum.

Foto: Promobilde

Wauwatosa er et kollaborativt prosjekt mellom produsentene og låtskriverne Sigurd Ytre-Arne og Martin Langerød. Navnet kan høres noe spøkefullt og improvisert ut, men det er faktisk oppkalt etter  en liten by i Milwaukee County, Wisconsin, hvor Sigurds bestemor vokste opp. Duoen jobber med en rekke forskjellige sangere og andre bidragsytere, deriblant Marianna Sangita ( Broen), Emilie Storaas, Ellen Sunde (Sea Change) and Unn Lange Buer (Tusen Takk).

Stemningsfylt og catchy

Albumet gis ut gjennom plateselskapet Spirit Level, som ble startet av elektronika-musikeren Tim Shiel og hans barndomsvenn Wally de Backer, som de aller fleste kjenner som den Grammy-vinnende musikeren Gotye. Denne noe uventede signeringen fant sted etter at duoen satt i trygge Oslo sammen med Natalie Sandtorv og snekret sammen EP-en «Luftbrücke» i 2015.  Gjennom det allmektige internettet kom australieren Shiel over denne utgivelsen, og veien derfra til signering var tilsynelatende relativt kort.

«Souvenirs» er interessant lytning. Platen klarer å kombinere det stemningsfulle og ambiente, uten at det går på bekostning av det catchy og poporienterte aspektet. En raffinert nese for detaljer og arrangement binder det hele sammen.

Wauwatosa på Facebook

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*