Albumslipp: Aslak – Sin Kamp

Foto: Emma Sukalic
Aslak «Alis» Hartberg er et navn enhver rapentusiast i Norge burde dra kjensel på. Han var nemlig en av tre medlemmer i Klovner i kamp, gruppa som for alvor fikk norsk rap stuereint. Som gruppenavnet tilsier så er det nok Aslak som har stått mest for kamp-aspektet av de tre.

ASLAK er Hartbergs soloprosjekt. Et prosjekt hvor han rendyrker de mørke tekstene om følelsen av utenforskap, ensomhet og angst. Som lytter oppfatter jeg denne utgivelsen som en reise inn i både det mørkeste mørke og det lyseste lyse. For selv om Aslak snakker om alt fra døden, kreft og kriser, så skildrer han også at det å leve akkurat nå ikke er så ille. Mange kan nok kjenne seg igjen i det som formidles på plata Sin kamp. Det å ha hatt det tøft i livet, men akkurat nå være fornøyd i øyeblikket.

ASLAK – Sin kamp (Cover)

Utdrag fra noen av tekstene:

«Stjernekart»

Åpna vindu midt på natten la i vei,
overlykkelig for å skulle dra min vei
Men alle bakkene var bratte
de så`kke så bratte ut på kartet
Selv vår nærmeste planet, ligger altfor langt avsted
kommer ikke dit, om jeg går til evig tid.

«Tid»

Jeg har ikke tid
i år
jeg har ikke tid
til å dø
akkurat nå

«Sin kamp»

Jeg ble født i en småby
fløtta så til Tsjernobyl  
har du aldri sett en arm på et rådyr
Jeg pleide å leke med en vansira pony

Foto: Emma Sukalic
Subjektiv opplevelse

Jeg anbefaler alle å gå inn og ta en lytt, for kanskje treffer den akkurat deg!

Musikk er en kunstform som tolkes forskjellig av den som lytter. Det finnes derfor ingen fasit for hva du skal føle når du hører musikken til Aslak Hartberg. Den må høres, føles og oppleves for å gi en spesiell mening til akkurat deg. Da jeg hørte gjennom albumet Sin kamp følte jeg håp og positivitet i en ellers så håpløs tankerekke.

Jeg tenkte en del på psykisk helse og det å kjenne på angsten om noe negativt som kan komme. Tanker om døden, frykten for å rammes av sykdommer og kriser. Kanskje ikke så rart i den tida vi lever i nå? Det som i hvert fall er sikkert er at Aslak Hartberg er en stemme for de som kan miste seg selv i de tankene. Jeg anbefaler alle å gå inn og ta en lytt, for kanskje treffer den akkurat deg!

Gjester på skiva er Myra, Bugge Wesseltoft og Sjur Miljeteig (på piano og trompet). Albumet er i sin helhet produsert av Aslak Hartberg gis ut via Oslo Records.

Hør Aslak Sin kamp her: 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*