Alphie – A Different Kind Of Marching Band

I dag slapp Alphie ut sitt debut-album «A Different Kind Of Marching Band». Albumet er oppløftende og originalt, samtidig som det har en melankolsk sound over seg.

Foto: Promobilde

Det mest beskrivende ordet som kan brukes for dette albumet er som nevnt over, oppløftende. For ikke å snakke om funky og frekt. Alphie har funnet seg en nisje innenfor egen sjanger og viser at det de kan, kan de veldig godt.

Gjensynsglede

Alphie har funnet seg en nisje innenfor egen sjanger og viser at det de kan, kan de veldig godt.

Albumet starter veldig godt og lovende med den sassy singelen Story. En får litt følelsen av at det er noe en har hørt før, men sangen får en likevel til å trekke på smilebåndene.

Neste sang på albumet er singelen Silent Song. Sangen når aldri klimaks, men bygges likevel opp med en litt røffere vokal, markante trommer og en gjenkjennelig trompet. Albumets neste sang derimot løfter den litt trykte stemningen. Speak Your Mind er en kul sang der vokal og instrument kompletterer hverandre. En herlig liten poplåt.

Etterfulgt får vi albumets to og eneste instrumentale sanger. Sunbeam og Alphie´s Theme. Her får bandet virkelig vist hva de er gode for. Alt klaffer så altfor godt, og det er lett å sette dem begge på repeat flere ganger.

Så kommer sangen Schitzo som roer tempoet ned ett par hakk. Fin tekst som går godt til den melankolske trompeten i bakgrunnen. Albumet avslutter med singelen Make My Day som kom ut i april. Da fikk sangen 10 av 10 av Disharmoni, og det er ordentlig gjensynsglede å høre denne sangen igjen, og ikke minst å høre den nye musikken til Alphie.

Alphie – A Different Kind Of Marching Band: 8/10

PS: Det vil avholdes slippkonsert for albumet på Parkteateret søndag 19. august!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*