Åpent i delfinale 4 i Melodi Grand Prix

MGP Programledere fra MGP 2020. Foto: Silje Elisabeth Rusti
MGP Programledere fra MGP 2020. Foto: Silje Elisabeth Rusti
Fire ganske forskjellige artister deltar denne lørdagen i delfinale 4, som er den nest siste i MGP 2021. Dette er fire sanger som kan appellere til et ganske forskjellig publikum. Hvilke seergrupper som sitter foran skjermen, kan nok avgjøre utfallet.

Disse fire artistene er i alder ikke så ulike. Det er ingen pur unge deltakere denne gangen. Spennet er fra ca. 30-årsalderen til litt over 60. De to yngste er Royane Harkati på 28 år og Kim Rune Hagen på 30 år. «Bestefar» denne lørdagen er «evig unge» Dag Ingebrigsten på 62. I alder fyller han rollen, men jeg tror ikke den fyren er egnet til å bli gammel😊. Litt morsomt er det nå også at han er tidenes eldste debutant i Melodi Grand Prix. Ok, musikalsk sett varierer det fra bygde-rock og festmusikk via både en ballade og noe joik til musikk med et ørlite etnisk preg.

Landeveiens helter Alt det er cover art deltager til Delfinale 4 i MGP 2021
Foto: Coverart
Landeveiens helter – Alt det der

Vurdering

Landeveiens helter – Alt det der: 3/6Karakter 3

Denne noe tilårskomne kvartetten kan skryte på seg rundt 8000 konserter og visstnok noe tilsvarende mengder med alkohol. Det siste er sagt i det spøkefulle hjørnet. De møttes ved at Stian «Staysman» var programleder på Allsang på grensen på TV2. Han trengte en gjeng til å «covre» noen DDE-låter, og da ringte han denne gjengen.

Det er en frisk, fengende og refrengorientert sang med gode harmonier i koringene.

Ok, låten handler om et levd liv for alle disse fire. Dag Ingebrigtsen synger for eksempel at han har «holdt ungan mindre enn mikrofonen». Ellers er noe av budskapet at de ikke ville endret på noe, selv om det har kosta dyrt og de har «betalt tilbake med renter». Det er en frisk, fengende og refrengorientert sang med gode harmonier i koringene. Alle fire er også med på hovedvokal. Vi må vel si at det er litt festmusikk. Disse har samlet sett naturligvis sine mange fans, og de kan også utmerket godt vinne, men det spørs imidlertid om den store unge seerskaren på dette programmet vil la seg fenge av «Rune Rudbergs prat om barnebidrag».

Marianne Pentha, Mikkel Gaup Pages Coverart. deltager til Delfinale 4 i MGP 2021
Foto: Coverart
Marianne Pentha og Mikkel Gaup – Pages

Vurdering

Marianne Pentha og Mikkel Gaup – Pages: 4/6Karakter 4

Begge disse to har samiske røtter, og de har visst også kjent hverandre lenge. De har også reklamert med at de er i slekt, men det er sånn at bestemora til Marianne er tremenning med mora til Mikkel. Yeah! Ok, Mikkel Gaup var oppriktig glad for å få med Marianne Pentha på dette. Hun har aller mest bakgrunn som korist, men hun har også gjort noen soloprosjekter.

Jeg liker også «brua» i sangen med en kombinasjon av Mariannes koring og Mikkels joik.

Sangen handler om et kjærlighetsforhold mellom en gutt og ei jente. Gutten er veldig forelsket, og dette er noe fint, men dette er også noe de må kjempe litt med. Sangen slutter med at de går sammen inn i solnedgangen på vidda, og……..kanskje blir det noe? Marianne Pentha har en klar stemme med en virkelig fin klang. Hun korer seg også selv utrolig flott. Joiken til Mikkel Gaup kommer i bakgrunnen på refrenget. Jeg føler det er en god stemning i sangen. Kvaliteten på joikingen skal jeg ikke uttale meg om, men det låter nå fengende. Jeg liker også «brua» i sangen med en kombinasjon av Mariannes koring og Mikkels joik. Låten er kanskje best egnet for MGP.

KIIM My lonely voice coverart. deltager til Delfinale 4 i MGP 2021
Foto: Coverart
KIIM – My Lonely Voice

Vurdering

KIIM – My Lonely Voice: 4/6Karakter 4

KIIM sier at denne sangen er så personlig for ham, at han etter all sannsynlighet ikke klarer å holde følelsene sine tilbake på scenen.

Kim Rune Hagen stiller med en ballade som i tematikk handler om en selvopplevd trist kjærlighetshistorie. KIIM er homofil, og han forteller i sangen at han møtte en kar, og hvor begge følte at de hadde funnet sin drømmemann. Etter et lite opphold i kontakten skulle de møtes igjen, men da var magien borte, og de begynte å se negative sider ved hverandre. Den flotte forelskelsen endte i triste følelser. Forventningene var skrudd for høyt. KIIM sier at denne sangen er så personlig for ham, at han etter all sannsynlighet ikke klarer å holde følelsene sine tilbake på scenen.

KIIM har en veldig lys tenorstemme, og han variere denne med å gå opp i falsett noen ganger. Ut over i sangen gir han på og viser at han også har litt å gå på der. I tillegg er det effektfullt at han ligger bak sin egen hovedvokal med en lys og høy stemme med toner som ah-ah-ah! Balladen derimot tar vel kanskje ikke helt av.

Royane - Circus Coverart. deltager til Delfinale 4 i MGP 2021
Foto: Coverart

 

Royane – Circus

Vurdering

Royane – Circus: 3/6Karakter 3

Dette er kveldens både yngste og hotteste deltaker. Royane Harkati er hennes virkelige navn. Hennes etniske bakgrunn er spansk/marokansk. Hun har visstnok drevet med musikk hele livet sitt, men har i offentligheten vært mest aktiv de to siste årene med noen singel-utgivelser. Denne sangen, «Circus», omtaler hun som en både gøyal og mystisk låt med «attitude.» Hun viser til låtens tittel og sier hun tidligere har hatt et liv med mye kaos. Det har det vært under denne Korona-perioden også, men nå har hun kontroll. Hun har også gitt uttrykk for at hun er en søkende person, og at hun synes det er veldig spennende å prøve nye ting.

Det er litt originalitet her, og det vil være litt individuelt hvordan den oppleves.

Royane elsker å pynte seg og kan gjerne være litt påfuglaktig. Litt ekstra pynt gjør bare godt, og ellers kan antrekket gjerne «matche» sesongen. På lørdag kommer det antakelig også noe glitter på tennene. Dette er limt på med UV-lys hos tannlegen. Sceneshowet til Royane kan løfte denne sangen en del. Det synes jeg også den trenger, for låten i seg selv er litt monoton. Hun synger i det nedre toneleiet med en litt grov stemme. Hun håndterer imidlertid dette godt. Mot slutten får sangen et litt etnisk tilsnitt med ei fløyte etc, men problemet mitt med denne sangen er at den ikke sitter godt i øret etter at jeg har hørt den. Ok, det er litt originalitet her, og det vil være litt individuelt hvordan den oppleves.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*