Backstreet Girls rocka Byscenen i Trondheim

Backstreet Girls live at Byscenen. Foto av Ivar Rømo
Foto: Ivar Rømo
For fullsatt sal og om lag 700 publikummere leverte Backstreet Girls en forrykende konsert på Byscenen i Trondheim fredag kveld. Det er heller ingen tvil om at det er en økt interesse for gruppen.

Vurdering

Backstreet Girls på Byscenen Trondheim 20.05.22 5/6Karakter 5

Hvis du vil være en tilbakelent musiker eller nyte livet som en halvengasjert sceneartist, finn deg en annen gruppe å spille i enn Backstreet Girls! Her er det ikke rom for noe annet enn høy energi, stå-på-vilje, fandenivolskhet, rock‘n’ roll-attitude og en uforbeholden høy kjærlighet til publikum og musikken.

Dette er en gruppe hvor det er en symbiose mellom musikere og tilhørere. Det er et gjensidig avhengighetsforhold i både engasjement og musikkinteresse. De gir og tar til hverandre gjennom hele konserten. Sammen så bygger både publikum og gruppe opp til det som blir en stor rocka opplevelse.

Denne gruppen har jo holdt på siden midten av 1980-tallet, og her er det også publikummere som har vært med like lenge, altså i over 30 år. Dette publikummet består i hovedsak av en høy testosteronbeholdning av anerkjent årgang. Det er noen damer som også er med, noen «bedre halvdeler» osv., men gutta er i klart flertall.

Backstreet Girls live at Byscenen. Foto av Ivar Rømo
Foto: Ivar Rømo
Godt innarbeidet repertoar

Det er ikke en eneste person som går inn døra på en Backstreet-konsert som ikke vet hva han får.

Musikkstilen er rimelig godt gjenkjennelig hele veien. Det er ikke en eneste person som går inn døra på en Backstreet-konsert som ikke vet hva han får. Gruppen spiller den musikken de elsker og som passer for dem, publikum får det de vil ha. Selv om jeg personlig kanskje kunne tenkt meg noe musikk utenfor hovedkonseptet, så er det ikke lett for gruppen å bryte med tradisjonene, og det publikum har av forventninger.

Jeg mener gitarist Petter Baarli rundt 1. mai snakket om at også Backstreet Girls var en del av arbeiderklassen og feiringa. Det er mange arbeidstakere i denne klassen som har behov for å komme seg ut på konsert og få avreagert litt. Her spiller grupper som Backstreet Girls en viss rolle. De gir folk dette tilbudet med en passe villskap i musikken.

Repertoaret var temmelig likt det de spilte på den sagnomsuste «live stream-konserten» sin palmelørdag i 2020. Opptredenen på Byscenen varte litt lengre, og da kom det naturligvis noen låter i tillegg, som for eksempel «Damn that man», «Speed city», «Loaded» og «Walking downtown». Ja, ikke dårlige saker det😊

Backstreet Girls live at Byscenen. Foto av Ivar Rømo
Foto: Ivar Rømo
Det musikalske sitter

Ut ifra ansiktsuttrykket kan du noen ganger tvile på om Petter Baarli er helt med i denne verden, men han er det, og han leverer kontinuerlig akkorder, riff, fills og soloer så det holder.   

Backstreet Girls er nå ute på en turné, så de hadde nok hatt noen gjennomkjøringer i forkant av den viktige konserten på Byscenen. Kompet i gruppa sitter som spikret. Dette er en godt samkjørt rytmeseksjon som danner grunnlaget i alle låtene.

Oppå der ligger gitaren til Petter Baarli. Ut ifra ansiktsuttrykket kan du noen ganger tvile på om han er helt med i denne verden, men han er det, og han leverer kontinuerlig akkorder, riff, fills og soloer så det holder. Jeg ser av intervjuer med ham at han ble mobbet som barn fordi han var liten og annerledes. Mobberne kan nå ryke en viss plass, og takk og pris for at han er annerledes. Personlig tror jeg ikke det finnes en rocker i Norges land som ikke beundrer det han får til på gitar. Petter Baarli er den musikalske drivkraften i gruppa, og han har også viet hele sitt liv til rocken!

Vokalist Bjørn Müller holder en trygg, avslappet og ganske majestetisk stil oppe på scenen. Visuelt kan han minne noe om Alice Cooper. Vokalen har nok fått litt slitasje opp gjennom årene, men her teller typene også ganske mye. Folk vil ha ham til å stå og fronte gruppen oppe på scenen. Han passer som hånd i hanske til Backstreet-konseptet.

Backstreet Girls live at Byscenen. Foto av Ivar Rømo
Foto: Ivar Rømo. Når Backstreet Girls spiller på Byscenen, så er det definitivt ikke det mest «tørrlagte» området av Trondheim by:)
Konserten

De er erfarne og holdt hodet kaldt. De styrte i land dette.

I begynnelsen var jeg litt redd for at det store publikumstallet og den høye stemningen skulle få gutta i bandet til å ta helt av og få en overtenning. Når ca. 700 tilhørere står tett i tett, holder hendene i vært og roper og skriker til deg, kan nå noen og enhver komme på et for høyt spenningsnivå av mindre. Men de gjorde ikke det. De er erfarne og holdt hodet kaldt. De styrte i land dette.

Hvis en skal være litt sur og kritisk, så kan det jo være ting å sette fingeren på, en for liten utvikling i repertoaret osv,men jeg velger å vurdere dette på gruppens premisser, It’s only rock ‘n roll!

Det er også virkelig gledelig at så mange tar turen til konsertlokalene nå. Jeg var på to konserter denne helga, og både Byscenen og Olavshallen var utsolgte. Det har ikke alltid vært slik, for etter nedstengingsperioden fikk vi en ettervirkning. Vi får bare håpe at Backstreet Girls kan flyte på den økte populariteten sin. Denne skyldes sannsynligvis suksessen med «live stream-konserten» deres og dokumentarfilmen som er laget om dem.

Backstreet Girls består av Petter Baarli på gitar, Bjørn Müller på vokal, Jonas Kjærnsrød på trommer og Gaute Vaag på bass.

Set-liste:

 • One for the road
 • Medicine man
 • Boogie my life away
 • Where have all the bad boys gone?
 • Phenomenal
 • Rattlesnake Charlie
 • It ain’t easy
 • Awright, awright, awright
 • Goat
 • Damn that man
 • Speed city
 • Rolling with the Stones
 • Loaded
 • Hizbollah Rock’n’Rollah
 • Gimme just a second
 • Walking Downtown
 • Motorhellway

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*