BAKRUS gir ut singel + musikkvideo!

Punkerne fra Røros gir i dag ut singelen Ny Dag. Sammen med singelen slippes en livsglad musikkvideo.

Foto: Promobilde

BAKRUS er en gjeng unge herrer fra Røros, som bærer navnene Jonas Jansen Ramsfjell (gitar/vokal), Steffen Lilleevjen (gitar), Vegard Moan Viken (bass), og Odd Ragnar Bukkvoll (trommer). Bandet startet opp i 2013 med det ærverdige målet om videreføre den gamle, rølpete norskrockens uttrykk. Det startet med covers av Jokke og Per Bergersen, men med tiden ble det et repertoar av egne låter, med et lydbilde som bandet selv sier orienterer seg mer mot den moderne punken.

I likhet med sine læremestere er BAKRUS opptatt av tekstene i musikken, og skriver autentiske og ærlige låter som handler om de dypere aspekter rundt det å være menneske. Til tross for «moderniseringen» har Ny Dag unektelig mange referanser til fortidens storheter, og låta har et Wannskrækk/DumDum-aktig preg som enhver fan av den klassiske, norskspråklige rocken bør kunne nikke anerkjennende til. Låta handler om utilpasshet i hverdagslivet og en lengsel etter noe bedre. Videoen, som du kan se under, er egenhendig produsert av bandet, og har et budsjett på den nette sum av 0 kroner.

Debuterer i desember

Det startet med covers av Jokke og Per Bergersen, men med tiden ble det et repertoar av egne låter.

BAKRUS har så langt gitt ut to singler, Psykotisk Hverdag fra 2016 og De Kommer, som ble gitt ut tidligere i år. Deres debutalbum «Tynn Kjærlighet» vil etter planen være tilgjengelig digitalt og på vinyl den 14. desember, og bandet har fått støtte fra Frifond i forbindelse med denne utgivelsen. Bandet er også blant finalistene i TM: Live (Trøndersk Mesterskap), hvor en samstemt jury sendte dem videre med følgende kommentar:

«Enstemmig ble de også sendt videre til finalen. Et superforfriskende band som syner oss både låtskrivertalent og evnen til å bygge opp ei låt, alt i en aura av tøff, ungdommenlig energi. – forfriskende!!»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*