Bautastein – En perle fra Helgelandskysten

Promobilde

På fredag slapp Brønnøysundbandet Bautastein sin fjerde singel, Kem Bryr Se. Med tilhørende HELT vanvittig bra musikkvideo, som bandet stolt viste frem på storskjerm på Kred samme kveld.

God innlevelse

Til innspilling har de valgt å benytte byens gamle kinolokale, noe som fungerer veldig godt.

Dette er en av de bedre musikkvideoene jeg har sett på en stund. Morsom. Kan faktisk ikke annet enn å digge den fantastiske dansende hovedrolleinnhaveren. Lever seg så godt inn i bevegelsene sine, uten å ense alt som skjer rundt. En musikkvideo som bare bør ses.

 

Musikalsk er nok ikke dette helt mitt typiske valg, folkpop, men må innrømme at jeg likevel har blitt bitt her. Låtens helhetlige sammensetting. Liker tekststrukturen, attituden og ikke minst at den har så mye feelgood.

Skulle være et løst prosjekt

Bautastein startet opp litt tilfeldig i 2015. Rune snakket med Lin Sofie, som nettopp hadde flyttet hjem fra Italia. Hvor hun hadde sin musikk-karriere i noen år. Sånn ble det. Tre brøde, Lin og to venner. Et suksessfult prosjekt.

Deres første singel, Pust inn pust ut ble A-listet på NRK. En vakker låt det ikke er rart fikk så mye oppmerksomhet. Den kjennes i marg og bein. Bandet var ikke helt forberedt på at første singel skulle bli en slags hit.

Det som skulle være et litt løst og ledig prosjekt ble plutselig litt mer alvorlig.

− Det som skulle være et litt løst og ledig prosjekt ble plutselig litt mer alvorlig.

De satte i gang med seriøs melodimekking og innen få uker hadde de over 50 skisser på bordet. Siden ingen lengre var 20 år og ansvarsfri, tok det tid og møtes ofte nok for å danne grunnlag til en hel plate. Nå er nesten hele plata ferdig.

− Det har tatt tid, men ønsket om å ha de riktige låtene på plass har gjort at det flere ganger har blitt utsettelser. Vi har ikke stresset, sier Rune.

Mens vi venter og gleder oss til debutalbumet får vi nøye oss med de allerede utgitte låtene.

Bautastein består av: Rune Brennvik (gitar), Lin- Sofie Andersen (vokal), Vidar Tilrem (fiolin), Harald Ferguson Rossetnes (trommer), Tor-Even Brennvik (bass) og Tommy Brennvik (gitar). Låten er skrevet av Hans Fredrik III, som også står for hovedrollen i musikkvideoen som er produsert av Trond-Viggo Solås.

Bautastein på Facebook

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*