Ben Leiper debuterer med tre singler på tre dager

Ben Leiper er navnet på det nye innskuddet i norsk indiemusikk. Bandet har debutert med tre singler de siste tre dagene. 

Foto: Bandlogo

Ben Leiper, spør du? Navnet kommer fra 80-tallets beste tegneseriekeeper, og det er like frekt og catchy som musikken gutta lager. Bandet ble dannet i 2016 og består av Anders Blom (gitar), Øystein Dale Svendsen (bass), Eirik Kirkemyr (trommer og vokal) og Gjermund Jappée (gitar og vokal).

Foto: Ellen Lund

Dette sier Jappée om Ben Leiper:

«Ben Leiper er musikk for målvakter. Kampsanger for dem som står alene igjen mens alle andre løper rundt langt der borte på den andre siden, som sjelden redder dagen og stort sett får kjeft, og sakte innser at det hvite rektangelet i gresset bare er en strek av kritt.»

Ben Leiper er originalt og nytt, samtidig som de vekker det nostalgiske soundet og inspirasjonen fra den klassiske emorocken på 90-tallet.

Steeplechaser

«Ben Leiper er musikk for målvakter».

På onsdag kom gutta ut med den første av de tre singlene som de har teaset med på Facebook-siden sin. Steeplechaser er en sang litt utenom det vanlige. Sangen handler om den urett amerikaneren Joe McCluskey opplevde da han mistet sølvmedaljen sin under OL finalen på 3000 meter hinder i Los Angeles i 1932 fordi en arrangørbom gjorde at han måtte løpe en runde for mye.

Med denne sangen leverer Ben Leiper de forventningene de selv har gitt oss. Myke koringer bak varme fuzzgitarer og en deilig rytmeseksjon. Tross en urett som snart tok sted 90 år siden, er dette helt klart en feelgood-låt.

Weston FTW

Dette er en sang om å bli minnet på ting du helst ikke vil bli minnet på, og om å stoppe ved den lokale nærbutikken etter endt arbeidsdag og tenke at noen ganger er det kanskje bedre ikke å delta i hele tatt enn å tape.

Weston FTW ble gitt ut dagen etter Steeplechaser, nærmere bestemt 22. mars. Bandet mener at musikken deres kan minne litt om storheter som Built to Spill og Death Cab for Cutie. Denne sangen viser nettopp til disse bandene og kanskje hvor Ben Leiper har fått sin inspirasjon fra. En litt mer nedtonet sang enn Steeplechaser, men likevel en deilig sang.

The Trees, Then The Buildings

På den tredje dagen ga de ut The Trees, Then The Buildings. Dette er en sang som slutter med begynnelsen. Enkle pakter inngått i enklere dager, forstedstrær med greiner tykke nok til ikke å knekke når du klatrer inn et vindu, initialer i et hjerte og en visshet om at alt skal være sånn det er nå for alltid.

Sangen har en nydelig tekst om troen på at noe skal vare evig.

Her leverer bandet enda en feelgood-låt, men som de andre klarer den også å skille seg ut. Den inneholder de samme klassiske 90-talls elementene, men soundet er likevel litt annerledes fra de andre singlene. Sangen har en nydelig tekst om troen på at noe skal vare evig.

Dette er et band undertegnede gleder seg til å høre mer av.

Ben Leipers singeldebut: 8 / 10

Ben Leiper på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*