Bergenfest – Dag 1

Tirsdag markerer starten på Bergenfest 2018 og allerede fra start svinger det i vestlandets hovedstad.

Foto: Tuva Åserud

Whitney Rose
Bergenfest startet i 1993 som en blues/americana festival og da er det svært passende at kanadiske countryartist Whitney Rose starter årets Bergenfest på Magic Mirrors. – Thank you all for beeing here! Is anybody ready for Bergenfest!? kommer det fra kanadieren. Publikum jubler og tramper med, og Rose begir seg ut på You Don’t Scare Me fra hennes nyeste skive. I ekte country- og americana-stil mangler det ikke på gitarsoloer med skikkelig honky tonk-lyd. Bandet spiller veldig godt sammen og Whitney Rose starter Bergenfest 2018 på en skikkelig god og folkelig måte.

Audrey Horne
Like etter går Bergens egne Audrey Horne ut på Bastionen og ting begynner virkelig å svinge. Publikum, fortsatt stive i beina og ikke helt ute av hverdagen, henger med, men er fortsatt ikke helt i hundre. – Velkommen til Bergen, verdens vakreste by! Og velkommen til Audrey Horne, verdens vakreste band! smeller det fra vokalist Torkjell “Toschie” Rød og publikum ler. Konserten er i grunn en stor gitarsolo med beinharde rockeriff fra bass og trommer som støtte. Bandet har med seg nok av gitarforsterkere og symbaler, og det hele ser ut som hver mann i 40-åra sin store drøm. Det voksne publikummet trives og det virker som om flere gleder seg til hva dagen har å by på videre.

Torkjell “Toschie” Rød i Audrey Horne. Foto: Tuva Åserud

Rival Sons
Rocken fortsetter på Bergenfest og første band ut på festivalens største scene, Plenen, er Rival Sons. Californiabandet er ikke et ukjent syn i Norge og har ved flertalls tidligere norske festivaler opptrådt. Publikum blir stadig yngre og stemningen på Plenen er til å ta på. Helt fra starten av kjører Rival Sons på med en av sine mest kjente sanger, Keep On Swinging, og publikum synger med. Dagsstemningen er betydelig bedret og bandet spiller uhyre godt sammen. Vi får rocka slidegitar, hylende Hammond-orgel og en utrolig vokalprestasjon fra bandets frontmann og vokalist Jay Buchanan. På et tidspunkt mot slutten av konserten forsvinner Buchanan av scenen, og resten av bandet går inn i en lang jamsession. Etter to-tre minutter med gitar-, orgel- og trommesolo kommer Buchanan inn igjen på scenen iført bunad og fullfører konserten i nasjonaldrakten til Bergenfests store glede.

Janove
Over på Bastionen fortsetter Janove med fullt band. Det er stappfullt på Bastionen og iført nypresset dress inntar sjarmøren fra Stavanger scenen. Publikum jubler og skåler med i det vi får høre en av de mange sangene fra hans nyeste album Hengtmann. Bandet spiller godt og det hele svinger i grunn bra, men likevel er ikke publikummet like med som musikerne. Det blir desverre litt kjedelig i lengden og det ser til tider ut som om det er bedre stemning på scenen enn i publikum. “Her er det fest!” roper Janove og konfetti faller fra scenetaket. I publikum er stemningen god, men fest er det ikke. Flesteparten er nok spent på dagens hovedattraksjon: Queens of the Stone Age.

Queens of the Stone Age
Solen forsvinner bak fjellet i det Queens Of The Stone Age går på scenen til Gene Kellys Singing in the Rain. Bergenfest er det eneste stedet man kan se bandet i Norge i år, så det manglet ikke på engasjement blant publikum. Gjennom hele konserten viser Queens Of The Stone Age hvorfor de regnes som et av de mest profesjonelle rockebandene i dag.

Les full anmeldelse av Queens Of The Stone Age her.

Se bildegalleri fra hele dagen her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*