BLEKK er ute med første singel siden debutalbumet i fjor

Coverart: BLEKK
I fjor slapp BLEKK debutalbumet Blågrå som var en skildring om en fiktiv persons liv gjennom ti spor. Nå er BLEKK tilbake med første singel siden debuten, og denne gangen får vi høre en mer personlig side av BLEKK. Singelen «Gjemt» handler om undertrykte, vonde følelser fra en ung manns perspektiv uten et spor av selvmedlidenhet.

Den nye singelen tar for seg et tema som er spesielt vanskelig for gutter/menn. Nemlig det å åpne opp rundt følelser. «Vi snakka ikke om sånt» skyter han inn. BLEKK har fått med seg en av favoritt-produsentene på den ferske singelen «Gjemt». Om denne opplevelsen uttalte han følgende:

«– Jeg har alltid digga beatsa hans, men det var litt nervepirrende at han skulle gi meg en custom beat, som han kalte det. For hva om jeg ikke likte den? Men det var null stress – han naila det!»

Produsenten det er snakk om er Soul Theory, som har jobbet med en drøss av norske og internasjonale artister. Soul Theory har et helt eget sound på produksjonene sine og de som kjenner musikken hans vil nok catche viben i denne låta også.

Coverart: BLEKK
Smertefull stillhet

De vonde følelsene. Det var nærmest et tabu, og ble sett på som en svakhet i min krets.

BLEKK forklarer singelens tematiske opphav med følgende ord:

«– Idéen til teksten kommer fra at jeg har mange venner som er skilsmissebarn, men jeg har ingen anelse om hvordan det er å gå gjennom et slikt brudd. Jeg hadde heller ingen anelse om hvor vondt hjertesorg er, før jeg opplevde det selv. Dette til tross for at jeg hadde mange venner som hadde gått gjennom det før meg.

Disse to tingene fikk meg til å innse hvor lite vi snakket om sånne ting. De vonde følelsene. Det var nærmest et tabu, og ble sett på som en svakhet i min krets. Jeg tror det er slik for mange nå også, selv om jeg håper at dagens fokus på mental helse har gjort at dette har endret seg»

Hør «Gjemt» her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*