Britisk eleganse fra JARV IS på Øya 2022

JARV IS på Øyafestilvalen. Foto: Sadan Ekdemir
JARV IS på Øyafestilvalen. Foto: Sadan Ekdemir
Jarvis Cocker er mest kjent som frontfigur og vokalist i Pulp. Etter kveldens konsert bør flere få opp øyene for det han har gitt ut etter britpopikonenes oppløsning.

Vurdering

JARV IS på Øya 2022 – 6/6Karakter 6

Det er noe herlig dekadent og engelsk med en mann som åpner konserten med å spise druer på et podie til fele og beats. Første låta, «She’s A Lady», har lett sexy vokal og er en fengende, sjangerblandende sang med litt elektronika, litt rock og en lett rappende vokal. 90-talls Primal Scream er det nærmeste referansepunktet jeg kommer på.

Cocker fjaser litt mellom låtene, og prøver å uttale titlene på norsk. Med vekslende hell, men til glede for tilskuerne. «Must I Evolve» er en av det mest kjente sangene fra etter han gikk solo. Det er fengende, erkebritisk popmusikk, fremført med en herlig britisk eleganse og arroganse, kanskje ikke helt ulik Bill Nighys figur i Love Actually. Selv med et svevende mellomspill, er det en dansbar låt.

JARV IS lager gode låter om hverdagproblemer. Som når du har rota deg bort, men GPS-en sier – fortsett til ruten din. Eller «Proceed To The Route», som det blir på engelsk. Musikken er langtfra like irriterende som problemet den tar opp. Denne minner mest om Pulp anno This Is Hardcore, og det er et kvalitetstegn. «Swanky Modes» er en sang om Camden i London. Den er jazza, med en funky bass og svevende fiolin. Cocker har en sexy, tidvis rappende vokal.

JARV IS på Øyafestilvalen. Foto: Sadan Ekdemir
JARV IS på Øyafestilvalen. Foto: Sadan Ekdemir
Om Corona

Forutseende som få, skrev JARV IS låta «Lockdown» i 2019. Den kunne ikke passet bedre for COVID-19. En rolig, funky, ganske sexy låt som er ganske lang. Det er sparsommelig med intrumentering, men både harpe og fele. Mot slutten kores det mismodig «the fuckers gonna fuck us up». Det blir betydelig mer rocka under «Further Complications». En livlig låt, men fuzzvegger og en aktiv Cokker på scenen, selv om han har noe å gå på til ungdommelige Combos, som spilte før han.

Det mest fremtredende her er uansett den utrolig gode entertaineren Jarvis Cocker.

«Children Of The Echo» har den sjeldne kombinasjonen av croonervokal og elektronika, selv om ingen av delene dras helt ut. Det mest fremtredende her er uansett den utrolig gode entertaineren Jarvis Cocker. Damene i bandet er også imponerende. Hun ene har både gitar, fiolin og kor. Konserten avsluttes med en låt om å være innestengt i et hus, men ønsker å gå ut å danse til housemusikk. «House Music All Night Long» er en melodiøs låt, litt som Pulp, men med ekstra krydder som fiolin og xylofon, litt elektronisk pling plong og kvinnelige korister. Lydbildet er stort og lekkert uten å være rotete.

JARV IS er erketypiske i humor og musikk. Jeg digger det og må høre mer på Jarvis Cockers nyere materiale

Alle foto: Sadan Ekdemir

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*