by:Larm 2021 – Clarissa Connelly på Blå

Clarissa Connelly @ by:Larm 2021. Foto: Johannes Andersen
Nykåret prisvinner Clarissa Connelly entret scenen på Blå sammen med bandet sitt den siste dagen av by:Larm. Bak seg har hun et band bestående av folk som spiller elgitar, spansk gitar, bass og trommer. Selv synger hun og spiller piano og gitar.

Vurdering

Clarissa Connelly på by:Larm 2021 (Blå) 5/6Karakter 5
Hyundai Nordic Music Prize

Og for de som lurer på hvilken pris hun har vunnet, så er det Hyundai Nordic Music Prize, og Erik Egenes fra by:Larm uttalte dette om prisvinneren:

«There are absolutely no other artists that sound like Clarissa Connelly. She was already one of our favorites from this year’s by:Larm live program, and winning Hyundai Nordic Music Prize is well-deserved icing on the cake. Her signature mix of influences from Viking Age mythology with shades of Enya-esque retro-pop is fresh and alluring, and we’re excited to see where her next voyage will be.»

Vi hadde med andre ord spent forventningene ganske høyt til denne konserten. Clarissa selv hadde kledt seg i avklipte treningsbukser, blå høyhælte plastikksko med gule sokker i. Over det hadde hun en tunika samt lange fletter hengende nedover ryggen. Den myndige damen, har bakgrunn fra Danmark og Skottland, og jeg antar at det er noe av grunnen til at det kan passe å legge på henne natur- og vikingreferansene.

Medieval folk

I notatblokken min har jeg notert «medieval folk», og selv om det kanskje ikke er en helt nøyaktig beskrivelse av musikken, er det likevel noe i det. En slags middeladerstemning krydret med folk-elementer. Det som er helt sikkert er at Clarissa har en enorm stemmeprakt. Hun går både høyt og lavt og bruker stemmen på en fabelaktig måte. Noen ganger bak pianoet, andre ganger med gitaren.

Man skjønner også Enya-referansene, for en låt som «Holler» f.eks. kunne passet godt i katalogen til den irske artisten. Det er også fine arrangementer på låtene hennes, og de fire musikerne hun har med seg fyller inn med fine detaljer.

Så tar man seg i å tenke at det blir litt for svevende og eterisk innimellom, men i det store og hele er det vakker og særegen musikk de fem på scenen frembringer. Det var kanskje ingen himmelstormende opplevelse, men Clarissa Connelly leverer godt nok til at hun og bandet fortjener en (noe svak) femmer.

Sjekk ut albumet The Voyager her:

Alle foto: Johannes Andersen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*