Full guffe med Dälek på Blå

Det er onsdag 15. november og det er ganske kaldt ute. På Blå skal Dälek spille og få oss til å glemme kulda og gi en tjuvstart på helga. 

Foto: Emil Harreschou

Dälek har representert New Jersey siden midten av 90-tallet og er av de mange kritikerroste bandene til plateselskapet Ipecac Recordings. Dette plateselskapet har stort sett bare metal band å fronte med, men Dälek er et eksperimentelt hip-hop band.  Eller det kommer vel litt an på hvem du spør. Bandet bruker nemlig metal-sjangeren til samples.

Hip Hop for metal-elskere

Dette hadde tydeligvis Oslos metal-elskere fått med seg, og var i større antall enn hip-hop entusiastene.

Et særegent preg til lydbildet, som tidvis kan oppleves som brutalt. Dette hadde tydeligvis Oslos metal-elskere fått med seg, og var i større antall enn hip-hop entusiastene stilte med for kvelden.

Bandet består av tre medlemmer. To er DJs og med MC dälek på mikken. Antallet DJs kan forklares med antall samples som benyttes. Onsdag er ikke en favorittdag for konsertgjengere og det er et litt labert oppmøte. Det hele føles ut som en litt creapy intimkonsert.

Dälek går på, og rommet fylles med tung lyd og røyk. Rundt meg digger folk til den rytmen de likte best, ingen er enige. Det er mye lyd. Tidvis litt for mye, men det passer godt i lokalene til Blå. Beatsa bytter mellom å være forholdsvis tradisjonelle hip-hop beats til å forsvinne over i progressiv støymetal og smerter i øregangene. Det varierer mellom vanskelig og umulig å høre budskapet i tekstene siden lyden sluker alt som står i dens vei. Ganske underholdene, men ikke helt min kopp te.

Dälek er ikke for alle, men det er et band med peiling på hva de driver med. Mulig man må være intelligent for å forstå seg på det. Det går over hodet på meg.

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*