Debutsingel fra Yukon Delta National Wildlife Refuge

Foto: Brage Pedersen
YDNWR med ordløst kjærlighetsbrev til arktiske økosystemer. «Musk Ox Resort» er ute i dag!

Yukon Delta National Wildlife Refuge spiller post-rock i samme gate som Mogwai, Godspeed You! Black Emperor, og tidlig This Will Destroy You. Selv om bandet har hovedstaden som base, kommer medlemmene opprinnelig fra Bodø og Tromsø og har band som Heave Blood & Die og Chêne på sin kollektive CV.

Det er alt annet enn utenkelig at bandets nordlige opphav har influert musikken deres, da kvintetten beskriver musikken sin som «ordløse kjærlighetsbrev til arktiske økosystemer». I dag slippes «Musk Ox Resort», som er bandets aller første singel.

Finurlige fremgangsmåter

— Låtene til Yukon Delta starter som stykker som varer lengre enn din gjennomsnittlige fullengder, før de så blir meislet ned til beinet og kun essensen står igjen.

YDNWR har en interessant tilnærming til det å lage låter. Først og fremst gjør de alt selv; produksjon, innspilling, miks, master, og til og med coverart er det bandet selv som står for. Komposisjonsprosessen har også en egen vri, som bandet beskriver med følgende ord:

«— Låtene til Yukon Delta starter som stykker som varer lengre enn din gjennomsnittlige fullengder, før de så blir meislet ned til beinet og kun essensen står igjen.»

Dette vil i følge bandet manifestere seg i form av en debutplate som skal spilles inn på Blitz i nær framtid, og som vil slippes en gang i løpet av sommeren. Vi ser frem til å følge YDNWR videre!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*