DRØM – Drømmen Om Oss

Fredag 22. september slapp DRØM debutalbumet, Drømmen Om Oss på Vilje Record Label. Et syv års langt sterkt og vakkert konseptalbum, i form av en drøm hvor man dykker inn i de ulike fasene av et kjærlighetsforhold fra start til slutt.

Pressefoto

Helt siden jeg oppdaget Drøm i forkant av årets by:Larm, har jeg ofte spilt de få låtene som lå ute på Spotify. Jeg har ikke annet enn gledet meg stort over det nysluppet albumet den siste tiden. Samtidig som jeg har strevet med å klare og skrive denne anmeldelsen. For det er ingen ord som kan beskrive magien i dette albumet. Det har truffet så langt inn musikk kan og satt virkelige spor i hjertet mitt. Jo mer jeg lytter jo mer virkningsfylt er det blitt.

E vi bare en drøm?

DRØM bruker varme synther, energiske trommer og mediterende spacedrums. Den vakre nordnorske vokalen og de ektefølte tankevekkende tekstene er nøye utarbeidet full av poesi.

[perfectpullquote align=»right» cite=»» link=»» color=»» class=»» size=»»] Storslått, sugerende elektropop full av elementer også fra andre sjangere.[/perfectpullquote]

E vi bare en drøm? Da må vi isåfall våkne opp. Eller går det an å drømme for evig? Og om vi da våkner kan vi da vite om drømmen var bedre enn virkeligheten, eller e kanskje drømmen virkeligheten. Så ka e din drøm? E vi fortsatt drømmen om oss?

Slik starter platas første låt Bakom Øyan Dine, med disse ordene nedtonet og drømmende fortalt av Sondre Pettersen, samtidig som melodien rolig bygger seg opp. Når Sondre synger blir det en herlig atmosfærisk stemning, melodiene bygger seg sakte og kraftfylt opp mot partiet hvor han synger, La meg aldri bli en som står og ser at tia flyr forbi. Her må man bare la seg rive med.

Låta er et prakteksempel på det jeg forbinder med DRØM, storslått, sugerende elektropop full av elementer også fra andre sjangere. Melodier som bygger seg rolig hardt opp og sterke tekster. Jeg hadde store forventninger til denne plata på grunn av tidligere god kvalitet, disse forventningene ble innfridd fra første låt.

Kjølig og svevende

Platas andre låt Vi Skal Ei Forsvinne fortsetter drømmevandringen med svevende toner og tekst en lett biter seg merke. Mens jorda den snurrer, månen den skinner, nordlyyset danser vi skal ei forsvinne. Så har vi eminente Fantasiflukt, låta bandet slapp med den imponerende, mesterlige og vakre musikkvideoen vinteren 2017. Handling foregår utelukkende under vann. Den kjølige og svevende elektronikalåta bar et bud om at noe spesielt var i emning.

Tromsøkvartetten som møttes på jazzlinja ved NTNU i Trondheim 2013 fortsetter å imponere. Med den litt oppjazza Siste Steget Ut, gråtkvalte Uransakelig E Vi, hvor teksten reflekterer rundt parforholdets eksistens og om det i det hele tatt skal forbli. Neste Vår som starter med oppbyggende melodi og håp om at ting kanskje blir bedre og blomstrer neste vår.

Den atmosfæriske og høytsvevende instrumentalen Solstorm, bærer sinnet langt inn til drømmenes sted, før du føres videre med Tyngdekraften. Feelgood sound i Drømmen Begraves og oppvåkningen av singelen Når Æ Våkne, som bandet debuterte med i 2014. Låta har den samme effekten i starten som albumets første låt, hvor vokalen drømmende spør seg om drømmen var for god til å være sann, med den sterke frasen, selv om vi snart må våkne så vil vi alltid finnes her i drømmen om oss. Albumets siste låt har fått navnet Farvel og er en verdig avslutning på et vakkert, hjerteskjærende sterkt og mesterlig komponert arbeid.

Det er lenge siden et album har truffet meg så nært.

Drømmen Om Oss – 10/10

Førstkommende torsdag har DRØM eksklusiv releaskonsert høyt over Oslo på Grefsenkollen.

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*