Drømmedag med No. 4 på SALT

No. 4 på SALT - Foto: Johannes Andersen
I dag var vi så heldige å få se den første av Oslo-trioen No. 4 sine utendørskonserter på SALT.

Vurdering

No. 4 på SALT: 6/6Karakter 6

Mulig jeg er en smule bitt av at dette er den første konserten min på nesten fire måneder, men slik gledesrus er det lenge siden jeg har sittet igjen med. En smittende og sprudlende stemning fra scenen, der vi får fremført nydelige og lekende låter innbakt med fantastiske vokalharmonier og herlige melodier, samt tekster som løfter smilebåndet gang på gang. Følelsen av at man egentlig bare skulle danset og klemt alle rundt seg kommer, men det klarer man så klart å la være med. Selvfølgelig toppet det seg også at den konserten jeg er på, den første (av fire i dag!) er uten en eneste regndråpe.

Det perfekte festivalbandet

Det er lett å beskrive No. 4 som det perfekte festivalbandet, særlig med den gode stemningen de er kjent for å lage.

No. 4 består av Emilie Christensen (vokal), Ingeborg Marie Mohn (keyboard, gitar og vokal) og Julia Witek (bass og vokal). Selv om trioen har holdt på i bare noen få år, har de funnet veien inn i veldig manges hjerter. De har toppet plakaten til Øyafestivalen og blitt nominert til Spellemannsprisen i kategorien Årets popgruppe hele tre ganger, sist i 2019 for albumet Duell. Emilie Christensen ble i samme kåring nominert til årets tekstforfatter – en pris hun virkelig hadde fortjent.

Det er lett å beskrive No. 4 som det perfekte festivalbandet, særlig med den gode stemningen de er kjent for å lage. Mange hadde gledet seg til å se dem opptre denne festivalsommeren. No. 4 skulle faktisk spilt på et titalls festivaler, men det ble jo ikke noe av.

Når det åpnet for større grupper og publikumsbegrensningen økte til 200 personer per konsert, valgte bandet å sette opp fire konserter over en dag på SALT (Kulturlandsbyen med utsikt til Operaen og det omstridte Munchmuseet). Dagens første konsert ble på ingen måter feil.

No. 4 på SALT – Foto: Johannes Andersen
Herlig utendørskonsert med No. 4

På vei til SALT kjenner jeg at jeg både gruer og gleder meg. Kjenner på sommerfuglene i magen og kjenner gleden over å endelig få lov til å gå på konsert igjen. Siden dette er min første, (som ikke er en online-konsert) siden nedstengningen blir jeg nesten urolig. For hva hvis noe skjer? Hva det skulle vært vet jeg ikke.

På SALT ved inngangen til Pyramidescenen sniker festivalassosiasjonene seg på. Jeg er tidlig ute så det er ingen kø. Mine hender sprites og jeg anvises til et bord foran scenen. Det er plass til fire rundt bordet og midten er teipet. Streifende tanker som «ja, vi klarer å opprettholde metersavstanden nå, men hvordan vil det gå klokken 21.00?», melder seg. Etter konserten leste jeg at FHI nå har påpekt at vi endelig kan klemme de nærmeste vennene våre igjen. Hurra!

Stemningen starter godt på alle kanter og opprettholder seg slik hele veien gjennom.

Under konserten møter vi godlåter ramset som perler på snor, og hvis man faktisk lytter til tekstene er det mange man garantert kjenner seg igjen i. For meg er det i hvert fall mange steder jeg må trekke litt ekstra på smilebåndet.

No. 4 åpner med tittelsporet til albumet Duell og går videre til «Vondt ment» fra samme album. Stemningen starter godt på alle kanter og opprettholder seg slik hele veien gjennom. Saksofonspillet, keys, trommene, gitaren, bassen… Alt låter bra. Det som gjør det største er vokalene, bare samspillet i seg sier sitt. Harmoniene både instrumentell og vokal låter helt perfekt i ALLE låter.

Jeg kommer ikke til å ramse låter her, da ville det bare blitt et lass oppramsinger av synonymer til ordet fantastisk. Men «Lite og Stort» og «Jeg har aldri sett elg» er jo noen favoritter. La oss bare håpe vi kan fortsette opptrappingen, så det blir enklere å komme seg på konserter igjen. Å få gå på konsert igjen var helt fantastisk.

Alle foto: Johannes Andersen

Settlisten det første settet:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*