Duoen EL/NeUe med første plate på 34 år!

Foto: Pressebilde
Etter gjenforeningen i 2020 slipper i dag EL/NeUe sin første fysiske utgivelse siden 1987.

Duoen EL/NeUe består av Askild Hagen (vokal/synth/bass) og Håkon Johnson (gitarer/bass/synth). De to har jobbet sammen med flere humoristiske musikalske prosjekter, deriblant Oslo International Playback Free Jazz Festival. Begge jobber også som skribenter i «Nytt på Nytt»-redaksjonen.

Dagsferske KRANK er deres første fysiske utgivelse på 34 år. I 1987 ga de ut sjutommeren Et hvilested, da under navnet EL. Gjennom åttitallet bidro de på mange samlekassetter og spilte noen minneverdige konserter før de la inn årene i 1988.

Pittoreske gitarer, dype laid-back vokalspor og en gammel utslitt Roland SH 2000.

— Tidvis kan det høres ut som en krysning mellom Rammstein og Deutsch Amerikanische Freundschaft, mens andre steder kan det fremkalle følelsen av Ulvers oppvekst i 1987.

I 2020 kom duoen tilbake som EL/NeUe og slapp EP-en LYKKeØNSKNINGeR 2020 samt flere singler via streaming-tjenester. KRANK består av 11 låter lokalisert noenlunde rundt 80-tallets new wave/cold wave og moderne elektronisk alternativ musikk. Sentralt i lydbildet står pittoreske gitarer, dype laid-back vokalspor og en gammel utslitt Roland SH 2000.

Bandet selv omtaler musikken med følgende ord [vår oversettelse, red. anm]:

«— Tidvis kan det høres ut som en krysning mellom Rammstein og Deutsch Amerikanische Freundschaft, mens andre steder kan det fremkalle følelsen av Ulvers oppvekst i 1987.«

I tillegg til Hagen og Johnson medvirker også ELLADY (Liv Anna Hagen) med «uvurderlige» vokalbidrag på to av låtene – den drømmende «Prosopagnosia» samt på den mørke og besnærende «Når er det på tide». Sjekk ut dette spennende albumet!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*