Earth Electric @ Inferno 2018

Portugisiske Earth Electric er noe for seg selv. På andre dag av Infernofestivalen spilte de på John Dee.

Foto: Johannes Andersen

Earth Electric, det seneste prosjektet til Blasphemer (Mayhem, Aura Noir++), er en interessant hybrid av progrock og metal. De virker å ha et hjerte for vintage; orgelklangen sender tankene til 70-tallets storheter som Uriah Heep og Deep Purple, mens gitarene har en 80s-aktig vreng som hører hjemme et sted mellom NWOBHM og Slayer. Bandet frontes av Carmen Simões, som med sin eteriske stemme gjør musikken ennå mindre A4. Bandet ble formet i 2014, og kom i 2017 ut med sitt debutalbum «Solar, Vol. 1».

Drømmemønster

Låtstrukturene er porøse; det er som om låtene følger et drømmemønster som blir til mens de spiller.

Bandet inntar scenen på John Dee hvor et tallrikt og nysgjerrig publikum venter. Carmen er ikledd et slags voodooprestinne-kostyme, og har fra første øyeblikk et scenenærvær som kler musikken. Riffene er som en arkeologisk reise i stilarter og sounds. Låtstrukturene er porøse; det er som om låtene følger et drømmemønster som blir til mens de spiller. Dette er både kult og spennende, dog ikke helt uten en bismak.

Med en såpass utforskende stil er det mindre plass til de fengende, minneverdige riffene. Den overordnede sounden er veldig appellerende, men sangene glir litt over i hverandre uten å ha veldig markante særpreg. Med kun ett album i bagasjen er dog dette helt naturlig, og det vil være litt urimelig å forvente samme grad av variasjon fra et band som har eksistert i 3 år sammenlignet med et som har eksistert i 30. Det er rett og slett færre låter å velge mellom når settlisten skal utformes.

Earth Electric er et spennende band som åpenbart har knukket en kode. De har funnet et unikt lydbilde med stort potensiale som kan appellere til mange, og det vil bli spennende å følge dem i tiden som kommer. Konsertgjengeren ved siden av meg oppsummerte det hele bra: «Det der var sprøtt, ass! Men fett!»

Earth Electric @ Inferno 2018: 7 / 10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*