Er «Truce» en ny juleklassiker?

Stillbilde fra Truce musikkvideo
Det nærmer seg jul og julefeiring. Alle har sine favoritter blant julesanger, enten det er blant de klassiske julesalmene eller blant de mer poporienterte juleslagerne. Blant sistnevnte er det vanskelig å komme utenom låter som «Merry Christmas (War Is Over)» med John Lennon og Yoko Ono og Pogues-klassikeren «Fairytale Of New York» med Kirsty MacColl og Shane MacGowan som det noe forfyllede juleparet.

Det er bra med tradisjoner, og julen er kanskje den beste tiden for å dyrke disse. Samtidig er det fint å skaffe seg nye tradisjoner og nye julelåter å lytte til. Her er en julelåt som for undertegnede er årets julelåt og årets julevideo. Den engelske artisten Jim Bob har fått laget en fin, morsom – men samtidig alvorlig – animasjonsvideo til låten «Truce» fra det fine albumet Pop Up Jim Bob. Et album vi omtalte tidligere i høst. Les omtalen her.

Teksten handler om protestmarsjer – og våpenhvile – i London rundt juletider. Den norske julegrana på Trafalgar Square blir nevnt også. Her møtes alle mulige politiske motpoler for å demonstrere mot hverandre, men blir enige om å være venner i stedet. «War is over if you want it»? Ja, på en måte. Det er i hvert fall en fin låt Jim Bob har laget. Den stilige videoen er det Happytoast som står for.

«And when the shouting ceased there was hope and there was peace from both sides of the street»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*