«Farlige karer» – Ny singel fra Jaa9 og OnklP

Foto: Rune Bendiksen
Det er ikke mange ukene siden Jaa9&OnklP slapp singelen «RS6».  Nå slipper de en skikkelig hyllest til headsa. For om du har vært med fra start og hørte nøye gjennom Dirty Oppland Demo som kom ut for drøye 20 år sida, da kjenner du kanskje igjen cutsa?

Hvis du er en ekte rapnerd som meg, så veit du kanskje at refrenget på den splitter nye singelen «Farlige Karer» stammer fra låta «Rett opp sloss rap» om du spoler 1 minutt og 4 sekunder inn.
OnklP sier: «Sjakk og Jaa9, to gale farlig karer, lager bråk som bare farlige karer på Harley klarer». En punchline som satt seg hos de fleste Dirty O-fans på tidlig 2000-tallet. «Rett opp sloss rap» er nemlig fra den aller første demoen av Dirty Oppland som nevnte Sjakk (Sjakkmats), OnklP og Jaa9 var en del av.

Cover: SMFB

Dirty Oppland –  demo er stappfull av punches, fornærmelser og alt fra humorrap til blodig alvor. Ikke så blodig kanskje, men alvor, tør jeg påstå. For det var for alvor starten på en lang og respektiv karriere for to av landets desidert beste rappere.

Den nye singelen «Farlige karer» har et langt mer oppdatert sound. Du kan høre at gutta har blitt eldre og mer erfarne. Produksjonen befinner seg fortsatt i boom bap-landskapet, men har et mer tidsriktig lydbilde. Singelen er nemlig produsert av Jaa9, med cuts av Arno Frangos. Miks og master er gjort av legenden Poppa Lars.

Foto: Rune Bendiksen

«Tilbake til røttene type ting. To rappere og en DJ. Ikke bare har vi kjørt 20 år som duo, vi har også 20 år på veien med DJ Arno Frangos bak oss på platespillerne. Dette er en låt gjort fullstendig av oss tre, bare fordi det er mer enn nok» – JAA9

Fredag 28. oktober er singelen tilgjengelig på alle streamingplattformer. Jaa9 og OnklP jobber for tida med deres neste album og «Farlige Karer» er andre singel ut og den slippes via 9P Records/Knirckefritt.

I 2022 feirer Jaa9 og OnklP 20 år som duo og det mener de fortjener ny musikk og selvfølgelig en turné! Før det: Sjekk ut nok en ny singel fra superduoen.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*