Freedumb har gravd i arkivet og er ute med «Weekender»!

Prompbilde av Freedumb i sorthvitt. Foto tatt av Mona Faber
Foto: Mona Faber
Det østfold-baserte punkbandet Freedumb er i dag ute med den rykende ferske singelen «Weekender» på Fucking North Pole Records.

Freedumb, som har tatt navnet sitt fra en låt fra NOFX’s klassiker Liberal Animation, har vært i konstant utvikling og forandring siden starten i 2003. De sier at «Det musikalske målet vil alltid være å gå opp nye veier og utforske nye lyder og uttrykk». De slapp sitt fjerde album Post-Modern Dark Age på Big Day Records for halvannet år siden.

Under pandemien har det naturligvis blitt vanskelig å bedrive rask og kontant punkrock. I nedetiden dukket opp det plutselig opp en mappe der det stod «The Freedumb Curse EP (2008)». Dette er altså en tidligere EP versjon av The Freedumb Curse (2010) som ble produsert og mikset av Ruben Willem (Haust). Mens albumet låter mer thrash metal/punk i lydbilde, har EP versjonen et mer punkrock lydbilde som på tidligere innspillinger.

Siden det allerede har gått 11 år siden Freedumb gav ut albumet så gir de nå ut en eksklusiv 12 tommer LP på Fucking North Pole Records med EP versjonen av The Freedumb Curse. Innspilt i 2008 i det legendariske Endless Tinnitus da det holdt til i bakgården til Schweigaardsgate 44. Låtene er innspilt på en god periode for bandet. Tekstforfatter Torstein Eriksen sier at «jeg vil påstå at jeg foretrekker noen av disse versjonene mot de som ble spilt inn til albumet.»

Coverart Weekender Freedumb
Foto: Coverart
Med klare linjer til US hardcore og med en pubertal tekst om destruktiv helgefyll

«Det er september i 2003 og jeg har akkurat startet på Høyskolen i Halden. Freedumb begynte å øve vinteren samme året og akkurat vært i studio og spilt inn den første demo EPen. Fokuset på studiene svinner sakte og sitter for det meste i klasserommet og skriver tekster til bandet. Teksten til «Weekender» dukker opp en morgen på vei til skolen og det er tydelig at dette året kommer til å ha fokus på alt annet enn skole.

Weekender var den første låta til Freedumb som virkelig traff meg som en solid punk/hardcore låt. Skrevet og innspilt i løpet av det første året i bandet eksistens og har siden stått støtt i bandets set-liste. Med klare linjer til US hardcore og med en pubertal tekst om destruktiv helgefyll. Personlig syns jeg denne versjonen er hakket bedre innspilt og sunget enn versjonen på The Freedumb Curse-albumet», sier Torstein Eriksen i Freedumb.

Tekst til «Weekender» er skrevet av Torstein Eriksen. Freedumb består av Torstein Eriksen på bass og vokal, Thomas Walland Hansen på gitar og vokal og Ole Vanem på trommer og vokal.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*