Full fres med Soulfly på Tons Of Rock.

Et av Brasils største band.

Foto: Alex Hoel

Soulfly er bandet vokalist Max Cavalera stiftet etter å røket uklar med resten av Sepultura. Inntil bruddet var Sepultura Brasils overlegent største metalband. Med Soulfly fortsatte Cavalera i samme stil som gamlebandet, men har siden utviklet Soulfly til å dra inn både rap, brasiliansk folkemusikk og litt punk i thrashmetalen.

Mye liv

Soulfly starter konserten hardt, voldsomt og litt skittent. Cavalera pisker i gang publikum, innimellom en blanding av skrike- og growlvokal. Ved hjelp av et kontantspillende band med hardtslående rytmeseksjon, får Cavalera akkurat det svaret han ønsker fra publikum. Circle pit, mosh pit, hopping og galskap brer om seg foran scenen.

Det er ikke hver dag en ser «He-Man» crowdsurfe.

Det er ikke hver dag en ser «He-Man» crowdsurfe, men her er han ikke alene om det. Kvelertak, som skal avslutte festivalen på hovedscenen noen timer etter, kommer aldri opp i det trøkket som Soulfly skaper blant publikum.

Samspilt og sjangeroverskridende

Selv om Soulflys musikk er rask og hard, er bandet samspilte og kontante i avleveringen. Det at en helt klart hører sjangerforskjeller mellom låtene, gjør også konserten mer interessant. De går fra nu-metal-liknende Bleed til Rage Against The Machine – inspirert gitarspill. Når de følger opp med Back To The Primitive, starter låta med at Cavalera spiller på et tradisjonelt strengeinstrument. Utover i låta drar de på til en heftig folkmetal jeg ikke har hørt bedre siden Tengger’s Cavalry på Midgardsblot i fjor.

Dessverre holder ikke alle låtene like høyt nivå, slik at helhetsinntrykket ikke er like bra som de låtene jeg skriver om over. Uansett om ikke alt treffer, så kjeder en seg ikke på konsert med Soulfly.

Soulfly @ Tons Of Rock: 7/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*