Gjennoppståtte Dieseldyra er ute med mini-album etter 30år

Dieseldyra
Foto: Facebook
Dieseldyra gjennoppstod for snaue to år siden, etter overraskende 30 år i lettere dvale. I dag er de klare med mini-abumet Perler for Svin, på Siste Reis Records.

Dieseldyra ble startet som et sideprosjekt for det legendariske Ramones-rock-bandet Basement Brats på tidlig 90-tall. På en turnè i Spania fant de ut at sjåføren Michael «Mikki» Heltorp var vel så flink til både å håndtere et utsvevende turnèliv og rollen som frontfigur og vokalist i et rockeband, som til å kjøre minibuss. Bandet har spilt av og på helt siden da, men først nå er de endelig klare med en ordentlig utgivelse.

Kjernen har alltid vært Mikki sin karakteristiske stemme, som kan beskrives som Prepples gretne østfoldske søskenbarn, kombinert med Ulf Larsen sine norske tekster med skråblikk på tilværelsen. De musikalske referansene går lett til Detroit-rock som Kiss, Stooges og MC5, noe som kanskje ikke er så rart da bandet har base i Norges Detroit – nemlig Halden.

Dieseldyra Perler for Svin coverart
Coverart
Gavepakke med fem knallsterke norske rockelåter

Mini-albumet som består av fem låter pluss en bonus live-låt på vinyl-utgaven, ble spilt inn i Ocean Sound Recordings som er lokalisert forholdsvis isolert på midt ute i havgapet på øya Giske utenfor Ålesund. Studioet ble valgt i all hovedsak for å gjøre det vanskeligst mulig for bandmedlemmene å komme seg til en pub. For å dermed å overvinne Dieseldyra’s akilleshæl som har holdt de igjen disse 30 årene, og forhåpentlig ende opp med noe som tåler dagens lys i form av en utgivelse. Og det har de absolutt greid med Perler for Svin.

Den samme akilleshælen som har ført til mer enn nok vanking og spilling på en av Norges mest kjente arnesteder for god musikk – Siste Reis Pub – har igjen har ført til signering på hus-labelet Siste Reis Records.

I dag slippes mini-albumet Perler fra Svin. Selv om storhetstiden for denne typen norsk rock muligens er forbi er Perler fra Svin en gavepakke med fem knallsterke norske rockelåter. De er tighte og kraftfulle med fengende og allsang-vennlige refrenger. Denne kommer til å gå repeat fremover med et håp om de kanskje kommer seg til en scene i nærheten, om ikke alt for lang tid.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*