#oslolife!

I dag slipper Glass Club musikkvideoen til singelen Trojan Mind som ble sluppei august. En ekte feel good låt av bergensere fanget i Oslo.

Glass Club ble dannet i Oslo tidlig 2016 og består av Harald Rødølen, Daniel Vikør Fosso og Jørgen Eide. Troja og begrepet trojansk hest er hentet fra det antikke Hellas, og sender tankene i retning av brutale krigere, beleiring og infiltrering av fienden. Satt inn i en moderne kontekst, kan man jo rent overfladisk sett snakke om det faktum at vi har med tre bergensere å gjøre, som bor i Oslo, og slik sett har infiltrert fienden.

Oslosommer

Musikkvideoen Trojan Mind er en beskrivelse av tre karer som egentlig ikke har forlatt seksårsalderen, men som har entret voksenverdenen og lever ut sine guttestreker i Oslo. 

I videoen blir vi kjent med den idealiserte barnlige tilværelsen i skogen, med løping, klatring og tenning av bål, og samtidig kjent med livet som frustrert noen-og-tjue-åring i Oslo anno 2017, der brutalitet og guttestreker ikke lenger er velkommen adferd.

─ Mye av ideen bak videoen, var å fange essensen av sommer i Oslo: Festing, lange sommernetter der sola knapt går ned, og en slags pendlertilværelse mellom byen, og stranda ute på øyene i fjorden. Samtidig var det viktig å la gutta i bandet få lov å være mest mulig seg selv, innenfor rimelighetens grenser.

Og ikke minst mener jeg filmen lever opp til hashtaggen #oslolife!

De valgte å definere tre forskjellige locations som de besøkte i løpet av 2 kvelder i juli, og lot regissør Mathias Skjelland filme det som skjedde.

─ Kall det gjerne kontrollert kaos, men jeg synes i hvertfall resultatet ble utrolig tøft. Og ikke minst mener jeg filmen lever opp til hashtaggen #oslolife!“ Sier produsent Klaas Snoek til disharmoni.

I følge regissør Mathias Skjelland tok det ikke langt tid for verken han eller Glass Club å finne ut av hva de skulle gjøre.

─ Absolutt alt som fant oss inn. Jeg kjente meg godt igjen i stilen på videoene de har laget selv tidligere, så jeg visste dette ville bli like mye kos som det ser ut som, sier han.

Facebook

3 Comments

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*