Golden Core – Live på Vaterland

Bilde til artikkel
Foto: Ørjan H Kollstrøm
Sist søndag inviterte doom-bandet Golden Core til konsert på Vaterland. Det ble en fest fra start til slutt!
Søndag 06.02.2022 Kl 20:00

Vaterland er stille før stormen. Metalfolk i alle aldre er på plass. Nye venner finner hverandre, eldre venner diskuterer ølbrygging. Det virker som alle er enige om hvor kul bartenderen med «Jesus» på ryggen er. Det er fredfull stemning og ikke så mye som tilsier at ett av Norges mest spennende doom-band står på scenen om 90 minutter.

Søndag 06.02.2022 Kl 21:00

Et fullsatt Vaterland er klare for fest. Langbordene er på plass og et forventningsfullt publikum er beredt på en vegg av lyd. Det later til at alle landsdelene er representert. Simen og Johannes Thor er ikke fremmede navn i norsk metal sin undergrunn. Som duoen Golden Core har de allerede holdt det gående i åtte år. Musikken kan best beskrives som en blanding av doom og stoner metal.

MÓRI bader i røkelse og levende lys. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Søndag 06.02.2022 Kl 21:30

Røkelse og lys blir tent rundt MÓRI før den vennlige atmosfæren blir avbrutt av en gitar som suger marg ut av bein. «Fimbultýr» ljomer gjennom lokalet.  Johannes Thor sin «FIM-BUL-TÝR» runger. Vokalen virker kraftigere enn før. Publikum koser seg og det gjør tydelig bandet også.

Tenk at vi har et band som dette i undergrunnen i Norge!

Når «Runir skal rista» er midtveis så sitter undertegnede med en følelse av at pandemien (eller kanskje heller restriksjonene) har skapt en enda litt sintere duo. Det er seigt og tungt, noe som gir undertegnede et flashback. Jeg ser for meg sumpen som Artax (hesten i The Never Ending Story) sitter fast i, og en Atreyu som nytteløst forsøker å dra han ut av den. Her er det bare å gi seg hen. Gi slipp og nyte. Faktum er at akkurat nå er det faktisk ingen andre steder jeg heller vil være enn akkurat her i denne vaterlandske sumpen.

Simen beveger seg fra en side til en annen, men det er helt tydelig at gutta ønsker at musikken skal stå for snakkingen. Det gjør fint lite når den sitter slik den gjør for Golden Core. Det leveres en tyngde, en selvsikkerhet på scenen som rett og slett gjør meg litt stolt. Tenk at vi har et band som dette i undergrunnen i Norge!

Bilde for bruk i artikkel
Seigt og tungt med Golden Core. Foto: Ørjan H Kollstrøm

«Fáfnis Bani» lyder rått og punkete. Tight gitar og variert spill. Selv med bare to personer på scenen så gir de fra seg et massivt uttrykk. Det er skittent og kult, og det føles til tider som at de leker litt med publikum. Publikum liker det!

Ekstranumrene «Shadow» og «Balder» avslutter kvelden. Den første er punkete kul, med et fett driv. Den andre mer bluesy og kanskje litt Sabbath-aktig.

Søndag 06.02.2022 Kl 22:40

Simen og Johannes Thor går av scenen til massiv applaus. Noen påpeker noe om at lyden kanskje var litt lav på vokalen, men det blir bare fotnoter denne kvelden. Dette var en fest, fra start til slutt! Takk for et herlig show!

Setlist:

«Fimbultýr»
«Rúnir skal rista»
«Rúnatal, Dark Night»
«Hrafnaspá»
«Villist Vættir»
«Blód»
«Fáfnis Bani»
«Buslubæn»
«Lite vet mennesket»

Ekstranummer:

«Shadow»
«Balder»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*