Asfaltfuglene er tilbake

Cover: Camilla Tallaciro

Premiere musikkvideo: Gribbene var tilbake med ny singel Hvor Mange 1. september. Se musikkvideoen av låta her i dag.

Cover: Camilla Tallaciro

Asfaltrockerne kom seilende inn på Oslos rock-arena med sitt selvtitulerte debutalbum 13. januar 2017. Plata gikk rett inn til både publikum og anmeldere. Undertegnede var selv med på bølgen gjennom HISS!G Musikkmagasin. Våren 2018 ventes nytt albumet. Bandet har byttet trommis og låta Hvor Mange er siste hvor Ronny Pøbel fortsatt er med.

Livs og samfunnsfrustrasjon

Marius Roti (vokal og låtskriver) skriver om å bli fanget i uteliv og gamle klisjéer, mens tiden går og man opplever at venner og kjente tar skrittet videre, stifter familie og fikser alle disse voksentingene. Mens noen få står igjen. De som sitter på den samme puben som for ti år siden, klamrer seg til ølglasset selv om man egentlig burde innse at festen er over.

─ Jeg vil at Hvor mange også skal speile andre områder av avhengighet, eller frustrasjon over ting som aldri forandrer seg i livene våre og i samfunnet rundt oss, om feil som begås om og om igjen.

Regissøren Henrik Zwart sier at mange av sceneideene kom mens han og bandet diskuterte hvordan budskapet i låta kan oppleves ulikt.

─ Vi ønsket en røff og skitten sommerlook som vi mente kledde låta.

Derfor valgte de å skyte hele videoen på smalfilm – 8 og 16 mm svart-hvitt, med naturlig høy kontrast. De scannet hele framen, fikk med de skitne kantene til de gamle kameraene og brukte flimmer og lysblødninger for alt det var verdt.

─ Vi blandet alt dette med håndmalte blekk-i-vann effekter av gribbeklør, -øyne og -ansikt, sier Henrik.

Foto: Stig I. Lona

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*