Guitars rule the world – Joe Satriani på Sentrum Scene

Joe Satriani på Sentrum Scene. Foto: Hans Martin Høydahl
Etter flere avlysninger fra tilbake i 2020, var ventetiden over – og det var verdt å vente på. Gitarlegenden Joe Satriani leverte virkelig varene på Sentrum Scenen på lørdag.

Det ble en skikkelig gitar helg denne helgen, først Wig Wam og Pain City på Hamar, og så legenden Joe Satriani i hovedstaden. Guitar rules the world! Var vel kanskje ikke dette han tenkte seg han som befant seg i snekkerverkstedet og lagde verdens første lutt, men du verden det hjelper med en langt lengre hals og relativ grei vegg bak og effektpedaler på gulvet.

Denne konserten var magi på høyt nivå! Jeg stiftet bekjentskap med Joe Satriani da jeg så metal på MTV på 80-tallet en gang. Husker ikke navnet på programmet, men at sporet «Ice 9» fra albumet Surfing with the Alien var brukt som intro. Låten som var hans store gjennombrudd i 1987.

Joe Satriani på Sentrum Scene. Foto: Hans Martin Høydahl

Joe Satriani har 16 album på samvittigheten siden debuten i 1986, og med over 10 millioner solgte album og 15 Grammy-nominasjoner, er det ikke uten grunn Joe Satriani omtales som en av vår tids aller største gitarister. Han er blant de som har vært en viktig inspirasjonskilde for mange andre gitarister, med sin særegne sound og karakteristiske instrumentalmusikk. Ifølge et intervju jeg så engang, sa han at han trives som studiomusiker, og der han også kan hjelpe andre frem i lyset.

Det lyste iallefall spillelyst av Satriani på Sentrum Scene denne kvelden. Det som kanskje imponerte mest var at han hadde fått med seg Kenny Aronoff på trommer. Det leverte så til de grader denne lørdagskvelden! Guitars rule the world!

Alle foto: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*