Happy Oslo Pride 2021

Fieh på Øyafestivalen 2018 - Foto: Johannes Andersen
Oslo Pride er Norges største feiring av kjærlighet og mangfold. Den pågående festivalen varer i ti dager og avslutter i morgen. Det er fortsatt mye man kan se og kose seg med både i dag og i morgen.

Nytt av året er at man også kan delta på noe av feiringen digitalt. Hele 50 timer er satt av med innhold fra festivalens ulike arenaer.

– At Oslo Pride for første gang satser på en hybridmodell som både er fysisk og digital, er helt fantastisk! Nå kan også de som ikke befinner seg i Oslo, eller som av andre grunner ikke kan delta fysisk få oppleve alt det kjekke, viktige og interessante som programmet inneholder til nøyaktig samme tid. Hjemme i sofaen, fra kjøkkenet, på ferie i Egersund eller Tolga, eller om du bor i utlandet – alt du trenger er en datamaskin eller mobil. Der du er, er også festivalen. Og det er magien med årets Oslo Pride, forteller digital programkoordinator Rebekka Sirevåg Thomassen. Hentet fra Oslopride.no.

Det vil ikke bli en normal Pride parade i år. I stedet har festivalen latt seg inspirere av kongen på 17. mai

Det vil ikke bli en normal Pride parade i år. I stedet har festivalen latt seg inspirere av kongen på 17. mai. De lover koronavennlig fest og protest, som blir synlig i bybildet. Derfor bes publikum å holde øyne og ører åpne, i tillegg til å følge den digitale sendingen som følger paraden. Så lørdag fra klokken 12.00 – 15.00 er det bare å følge med.

Pandemien stoppet muligheten å bygge Pride Park i 2020, men i år gikk det akkurat å gjennomføre på grunn av lettelsene på restriksjonene. Arrangementet er gratis, men du må forhåndsbestille billett og vise til grønt koronasertifikat. Konsertene inne i Pride Park har foregått siden onsdag. Da kunne man få med seg blant andre Jonathan Floyd, Ane.Fin og en teaser på showet «Stardust» med Hilde Louise Asbjørnsen. Torsdag var det mulig å se navn som Aiba, Ylva og Fieh på hovedscenen.

Fredag 25.06.21

I dag klokken 17.00 kan du Liive opptre på Tukthuset. Liive består av sangeren Live Foyn Friis, Håkon Brunborg Kjenstad på keys og gitar, elektronikk og Emil Norman – på trommer. Mali Galaaen Røsseth har laget visuals. Liive har vunnet priser i både pop- og jazzsjangeren. Er bedre kjent i Danmark hvor hun bodd i 12 år. Hun har vunnet årets Jazzkomponist og Danmarks nye Jazzstjerne.

På hovedscenen kan du se Tora klokken 18.00 og Ruben klokken 22.00.

Lørdag 26.06.21

Den siste dagen av festivalen byr på mye snadder. Rett etter paradetid klokken 15.15 kan du få med deg svenske Daniel Mauricio. For øyeblikket ligger låten hans «EMTY ROOM» på fjerdeplass på listen til LGBTI Music, og i 2019 sto han bak den offisielle Pride-låten i Stocholm.

Paradeshowet starter klokken 16.00 og strømmes direkte. Årets konferansierer er Elektra Puzz og Nabi Yeon Geisha fra dragkollektivet Princessilicious. Det blir mulig å se artistene Knut Kippersund og AYKO under dette showet.

Klokken 19.00 byr BamseScenen på deilig norsk instrumentell surfrock med BAJA BUG.

På hovedscenen får du Ferdinand klokken 18.00, Torine klokken 20.00 og CLMD, som avslutter det hele klokken 22.00.

Det er en rekke andre steder i byen som også deltar i markeringen. Blå strømmer Pride Paraden på lørdag klokken 12.00. I tillegg holder de egen Pride events og konserter:

Fredag 25. juni, kl. 18: Pride utedag: Karmaklubb* goes BLÅ: We call love!!!

Fredag 25. juni, kl. 19: Hilma Nikolaisen

Lørdag 26. juni, kl. 14: Lytt: Ane Bjerkan

Lørdag 26. juni, kl. 19: Jez_ebel

Vi ønsker alle en riktig så god feiring av kjærligheten og mangfoldet. HAPPY PRIDE!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*