Headless er ute med «Pitch of Black» – en samling med 6 låter

Promobilde av Headless
Foto: Mathea Stokke
Bass- og trommeduoen Headless debuterer i dag med noe mer enn singler. Pitch Of Black er en samling med 6 låter på drøye 20 minutter med rock à la tidlig Royal Blood.

Oslo-baserte Headless består av Andreas Iversen (bass, vokal) og Fredrick Lindal (trommer, kor). De er et godt eksempel på at det enkle ofte er det beste. Med en sterkt nedstrippet line-up bestående kun av trommer, bass og vokal, lager dette unike bandet hardtslående og suggererende rock med fengende grooves og enorme riff.

Selv med få utgivelser har de fått en del annerkjennelse. Etter at Frederick, postet ulike trommevideoer på sin private instagram-konto, ble han oppdaget av Soultone Cymbals (red.anm. en av de største amerikanske cymbalmerkene). Merket har faktisk utnevnt han til ambassadør.

Det virker som folket også liker det som kommer ut fra rockeduoen. Forrige singler «Line in Stone» og «Ok, Explode!» har vært listet på NRK og studentradioer, og tatt med på lister over beste musikken sluppet fra mars måned. Danske Bands of Tomorrow meldte «dette lyder sejt!»

Nå er bandet klar med å debutere med noe mer enn singler – Pitch Of Black som er en samling med 6 låter på drøye 20 minutter med rock rock à la tidlig Royal Blood.

Coverart av Pitch of Black av Headless
Foto: Coverart
En beretning om unge menneskers bekymringer og gleder

«Vi ønsket å gjøre noe enkelt, kraftfullt, friskt og ferskt! «Pitch of Black» er en beretning om unge menneskers bekymringer og gleder ikledd en energisk, ettertenksom og eksplosiv drakt. Musikken tilfører tekstene en energi som gjør tanker og følelser håndgripelige slik at vi kan høre dem, le av dem og sprenge dem i fillebiter sammen med publikum. Først og fremst ønsket vi å lage stor musikk med et lite ensemble – få ingredienser, masse smak! Aldri før har vi jobbet så hardt og kost oss så mye med å lage musikk, og det vet vi kommer godt fram!»

Duoen startet slutten av 2019 med studioinnspilling i Liverpool for å lage debutskiva hos Al Groves (Bring Me The Horizon, Ko Ko Mo, Paris Youth Foundation) som produsent og Andre Lindal (Justin Bieber, Maroon 5, Britney Spears) som vokalmikser og låtskriver.

Alt lå til rette for at duoen skulle gjøre seg bemerket i løpet av 2020 og 2021. Selv før innspilling så hadde de bare på demoer blitt booket inn til konserter hos Klubbøya, Kvarteret, Meieriet, Krøsset og så videre. Men som alle nå vet, så kom det et virus og alt ble satt på vent. Også ferdigstillelsen av deres debut-album. Men nå er musikken ferdig innspilt og resultatet er klar for å møte verden.

Nå mangler det bare at landets konsertscener får lov til å åpne igjen, så skal bandet ut på signingsferd. Rock til folket, Headless til massene!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*