Helt rått av Mastodon og Scott Kelly på Sentrum Scene

Mandag kveld fyltes hovedstadens godstue Sentrum Scene seg til randen. Både metal-folk og diverse andre musikknytere var samlet for å se Mastodon opptre med sin mesterlige gjest.

Foto: Johannes Andersen

Dagen mange har gledet seg til, hvor vokalist og gitarist Scott Kelly fra post/sludge metalbandet Neurosis fremfører med Mastodon er endelig her. Mastodon har lenge hatt et nært forhold til Kelly, som har gjestet en låt på hver av de siste seks albumutgivelsene.

En fin fin oppdagelse

Likevel har jeg ikke vært helt fornøyd de siste konsertene.

Jeg tror faktisk at jeg aldri har gledet meg til å se Mastodon like mye som jeg gjorde før denne konserten. Dette er min åttende i rekken med bandet og tredje på denne scenen.

Kvartetten fra Atlanta er kjent for sin briljans og råskap på scenen, noe de lett beviser hver eneste gang. Likevel har jeg ikke vært helt fornøyd de siste konsertene. Både den de hadde her sist og den de spilte på Øyafestivalen ga meg ganske lite.

Flere gangen har jeg tenkt at alt hadde toppet seg om Kelly var med. Når nyheten om at det faktisk skulle skje ble sluppet, ble jeg ikke misfornøyd. Jeg har gått rundt som et barn og trippet som om jeg ventet på julaftens gaver.

Med seg har de to supportband; instrumentelle trioen Russian Circles, som blåser oss av sted med basstunge riff. Dette var en meget god fornøyelse og en fin-fin oppdagelse. Red Fang er derimot ikke like spennende, en følelse jeg forsåvidt også satt igjen med sist gang de varmet opp for Mastodon. Men meg om det, størstedelen av publikum digger anerkjennende med sine taktnikkende hoder.

When stars align

Mastodon – Featuring Scott Kelly – 10.11.2017 – Huxley’s Neue Welt Berlin – Live

Konsertsettet er oppdelt i to deler. Scott Kelly kommer først i andre, som er et ekstranummer med låtene de har sammen.

Første del består av seks låter fra den nyeste skiven «Emperor of Sand», bandets syvende studioalbum som ble sluppet tidligere i vår. Albumet er mikset i Henson Recording Studios i LA, og er et velsmakende album i Mastodons repertoar. Er det en ting Mastodon klarer, så er det å beholde stilen.

Det er først konsertens siste halvtime som virkelig betyr noe.

Sceneoppsettet er storslått, med flotte lys og visuelle effekter. Mastodon spiller like teknisk og briljant som vanlig, salen er i kok og villdyret Troy Sanders like rå som alltid. Men det er ikke nok, for det er først konsertens siste halvtime som virkelig betyr noe. Den lange ventetiden som endelig er over.

Når Mastodon og Kelly setter i gang skjer akkurat det jeg håpet på. En imponerende, rå og vakker sammensmelting til noe av det beste jeg har opplevd på lenge. Alt blir så perfekt som det bare kan bli. Neurosisvokalist og Mastodon, kan det bli bedre? Føles ikke sånn akkurat nå. En gledens kveld for folk med sans for eksperimentell musikk i den hardere gropa.

Konsert med Mastodon kommer aldri til å bli det samme igjen.

Mastodon – Sentrum Scene – 10/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*