Ingeborg Oktober slipper første singel fra kommende album

Fotografi av Ingborg Oktober. Fotograf er Lars Martin Hunstad
Foto: Lars Martin Hunstad
Det har gått tre år siden Ingeborg Oktober ga ut det Spellemannpris-vinnende albumet Skjømmingsboka. Nå er hun ute med den første singelen fra et nytt album som skal slippes tidlig i 2022. Albumet har fått tittelen 2018.
*Triggeradvarsel: Selvmordstematikk*

Ingeborg Oktober var festspillprofil under Festspillene i Nord-Norge i år. Her la hun fram sitt verk «Et fucka år», som besto av en egen håndtegnet animasjonsfilm som ble akkompagnert av nyskrevne låter og tekster. Det kom også en bok med samme tittel (med egne illustrasjoner) i sommer med etterord av Peder Kjøs. Prosjektet omhandler året 2018 og følelsene rundt at eks-kjæresten døde til selvmord.

Nå er hun ute med singelen «EHD». Forkortelsen står for «e hata de», og handler om sorgprosessen hun gikk gjennom etter selvmordet. En prosess hun sier var belagt med både sinne og skam: «E hata de førde du aldri elska me». 

Det er en mer pop-orientert og rocka Ingeborg Oktober vi får høre på den nye singelen. Hun har produsert låten og albumet sammen med Anne Lise Frøkedal (Harrys Gym, Frøkedal & Familien og I Was A King). Frøkedal har satt sitt tydelige stempel på lydbildet med sin luftige elgitar-stil, og produksjonen er riktig så lekker. Selv sier Ingeborg Oktober dette om låten: – Rent teknisk er jo dette en av de mest rocka låtene jeg har laga, og jeg er ganske stolt av den.

Musikere:
Ingeborg Schistad Tiltvik (gitar og vokal)
Vegard Lien Bjerkan (tangenter)
Ida Karoline Nordgård (bass)
Markus Wisth Edvardsen (trommer)
Anne Lise Frøkedal (gitar)

Behøver du noen å snakke med? Mental Helse sin hjelpetelefon har døgnåpent og nummeret er 116 123.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*