J/P fra Hammerfest ute med sitt første album

Foto: J/P
Jan Petter Jensen, aka J/P, har nå gitt ut sitt første album på strømmetjenestene. Det har fått navnet Gold Digger. Sjangermessig sogner det et sted i landskapet metal og hardrock. Han spiller alle instrumentene selv, og han tar også selv hånd om produksjon og promotering.

J/P er blitt en godt voksen kar når han nå kommer med sin første fullengder. Dette skyldes at det har tatt noen år å utvikle alt det som trengs for å fullføre dette arbeidet. Dette går på både instrumentale ferdigheter, bruk av hjemmestudio og komponering av musikk.

Han har imidlertid gitt ut noen singler i forkant av plata, og disse har vært ute på både strømmetjenester og YouTube. Helt i begynnelsen ga også Jan Petter Jensen ut singler på sin egen YouTube-kanal i sitt eget navn.

Rikelig med materiale

J/P har kontinuerlig jobbet med å lage ny musikk de senere årene, og han har faktisk låter til nærmest et album til. Han er imidlertid ikke musiker på heltid. Han har en fulltidsjobb å ta seg av i tillegg til musikken.

J/P har vært inne på å bruke andre musikere under innspillingen, men han har av diverse årsaker valgt å gjøre det selv nå. Dette går på både tid, penger osv. Med hensyn til fremtidige live-opptredener kan ting bli annerledes.

Foto: J/P
Inspirasjon fra tungrocken

Inspirasjonskildene til musikken hans er gamle, store rockehelter som Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Aerosmith, Whitesnake og andre i samme gate.

Inspirasjonskildene til musikken hans er gamle, store rockehelter som Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Aerosmith, Whitesnake og andre i samme gate. Han fremhever ellers sin store beundring for den engelske hardrock-gruppen Thunder. Denne gruppen åpnet virkelig øynene til Jan Petter med sine raske låter, gode tekster og rolige ballader. Thunder har gjort suksess med både album og singler.

Opphavsmannen sier selv at han er godt fornøyd med den nye plata si. Han vil likevel se litt på hvilken mottakelse den får, og om han eventuelt må gjøre noen endringer i musikken på sikt. Per i dag drives han av å lage tøffe og fine melodilinjer, gode tekster samt å prøve å sette stemningen i låtene slik at de samsvarer med tekstene. Dette omhandler både følelser, handlinger og hendelser han ønsker å formidle. Alle tekster er skrevet av ham selv.

Foto: J/P

Dette er som sagt et hardrock- eller metal-album. Det er ikke black metal, men det er metal. J/P kjører på tunge gitarriff og en røff vokal. Både gitarakkompagnementet og vokalen er likevel melodiøse og iørefallende. Han legger på flere gitarer innimellom med soloer og riff.

Også noe akustisk

J/P kjører på tunge gitarriff og en røff vokal. Både gitarakkompagnementet og vokalen er likevel melodiøse og iørefallende.

Nå kan man muligens si at en del av dette er skåret over samme lest, men J/P viser at han kan noe mer enn å være hardbarka rockevokalist. På en rolig låt med akustisk gitarkomp er stemmen helt annerledes, og dette er en variasjonsmulighet han bør ta med seg. Denne sangen heter «Is It All About to End.»

Foto: J/P

Personlig tror jeg dette kan bli et godt live-konsept. Forutsetningen er jo da at det kan settes noen spillejobber, og at J/P kan hyre inn musikere. Det er en del bra å bygge på her i låtmaterialet på plata. Det kan jo også bli noe mer variasjon med de sangene som enda ikke er utgitt.

Bra låter: «Gold Digger», «Is It All About to End» og «You Could Be My Hero».

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*