Jim Bob – Who Do We Hate Today

Pressefoto.

Vurdering

Jim Bob – Who Do We Hate Today 5/6Karakter 5
Engelske Jim Bob (ex-Carter The Unstoppable Sex Machine) er ute med nytt album ett år etter den forrige. Pop Up Jim Bob var en fin miks mellom rolige låter og gitarøs med tekster som traff tidsånden godt. På Who Do We Hate Today får vi – heldigvis – mye av det samme.

Jim Bob fortsetter med andre ord i samme retning som på den forrige plata. Han fortsetter å sette søkelys på enkeltmennesker i det store, og ofte ubegripelige, samfunnet de har rundt seg.

Det er ikke alltid at disse menneskene er sympatiske eller gode. Det er drittsekker rundt oss overalt, som i låtene “Shona Is Dating A Drunk, Woman Hating Neanderthal Man” og “Men”. Der førstnevnte handler om drittsekken Shona er sammen med, tar “Men” opp hvordan noen menn i patriarkalsk, egoistisk selvhevdelse gjør verden til et dårligere sted å være i.

En hyllest til hverdagsheltene

Samtidig går det klart fram at Jim Bob ser de gode menneskene og det gode i mennesket. Han har laget en hyllest til de usynlige hverdagsheltene i “Song For The Unsung (You’re So Modest You’ll Never Think This Song Is About You)”. Og i “A Random Act» avslutter han med tekstlinjen “For every act of mindless, hateful, cowardly cold blood/There’s a hundred acts of kindness, caring, bravery and love. 

 I “The Earth Bleeds Out” er det klimaendringene og miljøet han er bekymret for. Noe av det fine med Jim Bob er at greier han å ta opp alvorlige tema med en dose svart humor i bunnen: “Now getting a tan in Alaska is a thing/It’s summer in winter and autumn in spring/I get all the news I need from the weather report”.

Jim Bob er også innom den pandemien vi begynner å bli kraftig lei av, i en av de sterkeste låtene på plata, “The Summer of No Touching”.

«It was like Christmas for conspiracy theorists»

Sjekk også ut den usannsynlig triste balladen “The Loneliest Elephant In The World”, om elefanten som mistet sin kjære da begge var i fangenskap. Er teksten en metafor for menneskelig kjærlighet? Kanskje. Den er dypt rørende uansett.  

Fengende poppunk

Jim Bob fortsetter å lage fengende powerpop-/poppunk-låter med basis i tøff gitar og goofy synth-temaer. Hør for eksempel på tøffe “Men”, “Evan Knows The Sirens” og før nevnte “Shona Is Dating A Drunk, Woman Hating Neanderthal Man” hvis du liker rett fram rock med fuzzgitar og hardtslående komp. Så balanserer han det fint ut med noen rolige låter i miksen. 

Jim Bob sin produktivitet er imponerende. Og viktigere: Kvaliteten på det han gir ut holder høyt nivå. Både Pop Up Jim Bob og Who Do We Hate Today fortjener mye oppmerksomhet. Det er herlig at det fins artister som Jim Bob, som greier å lage musikk som er både fengende, har meningsfulle tekster og humor i én pakke. 

PS. Også på dette albumet får du med Jim Bob sin kalender for neste år hvis du er kjapt ute med å bestille vinylen fra Cherry Red Records.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*