JNS – PANDEMISOMMER

Vurdering

JNS – PANDEMISOMMER: 5/6Karakter 5
JNS slipper i dag årets andre fullengder! Låtskriver- og produsent-talentet leverer igjen, denne gangen hjemmefra!

JNS er nok en artist som ikke har fått nok oppmerksomhet fra de fleste av oss. Selv her hos oss har vi kun hatt én artikkel tidligere, om singelen Bounce.

Artistens forrige fullengder RØD & BLÅ (DELUXE) fra april hadde hovedsakelig spor fra de to forrige, Rød og Blå, men denne gangen er det kun nye spor.

PANDEMISOMMER platecover

Skiva viser igjen hvorfor JNS har blitt en så populær låtskriver.

PANDEMISOMMER leverer 12 nye spor, nesten alle spilt inn i JNS’ eget hjem. At albumet er spilt inn hjemme er ingen begrensning, og alle 12 spor beviser utenfor enhver tvil at de hører til på albumet. Skiva viser igjen hvorfor JNS har blitt en så populær låtskriver. Vi får låter som «NIAGARA FLOWS» som er en endeløs rekke med bare fantastiske linjer og gode strofer. Dette er ikke noe «NIAGARA FLOWS» er alene om, også på sporet «ROCHEFORT 10» viser JNS frem sine lyriske evner mens det mimres til fortiden. Ikke for det, hele albumet er fylt med solide rim som viser oss at JNS fortsatt er en skribent å følge godt med på.

Ny vinkel

I tillegg til en renere lyd, leverer JNS her et røffere album, med temaer som bare kunne passet sammen i 2020.

Albumet ble til under vårens og sommerens lockdown, og gir oss en ny vinkel inn i JNS’ fantastiske musikkverden. Mens mye av hans tidligere musikk har vært preget av kjærlighetstekster og autotune, er PANDEMISOMMER et mye renere album. Her finner vi ingen stemmemodulering eller kjærlighet, kun rene vokaler.

I tillegg til en renere lyd, leverer JNS her et røffere album, med temaer som bare kunne passet sammen i 2020. Skivens fokuslåt, «BLANC ft. Jae Mingus» er virkelig epitomet av PANDEMISOMMER, og gir oss et prakteksempel på hvordan man balanserer et album rundt en og samme «sound».

Godt sammensatt

Hele albumet følger den samme behagelige melodien, med Jones’ stemme i skjønn kontrast.

Hele kalaset åpner med de lydene vi knytter mest til sommer på “MASARATI MALERI”, lyden av måkeskrik og en en gammel båtmotor som starter opp. Dette setter virkelig stemninga for resten av albumet, som gir en myk og varm følelse rundt seg. Hele albumet følger den samme behagelige melodien, med Jones’ stemme i skjønn kontrast. Dette gjør at albumet virkelig passer til årets sommer, hvor sommerens naturlige bedagelighet ble oppbrutt.

I løpet av den 12 spor lange plata finner vi også to interludier, som gir oss denne samme følelsen, bare ett nivå opp. Her brytes hele platas flyt, like naturlig som hvilken som helst annen låt. Et så godt sammensatt album er ikke noe man kan sette sammen helt alene, og her har JNS hatt god hjelp. Med features som Mest Seff, Jae Mingus, 46Simmy, Simon Emanuel og Sowdiak skapes et kunstverk av et album. 

PANDEMISOMMER kan nytes der du finner musikk!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*