Jørgen Nordeng og co i startgropa med punkbandet Polardegos

Logo og coverart: Kine Røst
Logo og coverart: Kine Røst
I 2019 gravla Jørgen Nordeng sitt alter ego Joddski med albumet Livet e for kort. Han var klar for nye musikalske prosjekt, nye utfordringer. Så kunne det kanskje være lett å tro at han ville fortsette sin musikalske løpebane innafor det man kjenner mannen best for, hiphop.

Sånn blir det imidlertid ikke, og de som kjenner til Nordeng sin gode og omfattende kunnskap innenfor musikk generelt, bør egentlig ikke bli overrasket over at han skjærer til siden og gir seg punken i vold, gammel punk-fan som han er. Nordeng digga i oppveksten legendariske norske punkband som Kjøtt og DePress.

Nå handler det nye prosjektet ikke bare om Jørgen Nordeng, for han spiller på lag med andre spennende folk i det nye prosjektet. Folk fra Darkside of the Force, Biru Baby, Felony Force og Fence er med i bandet som har fått navnet Polardegos. Polardegos er et uttrykk som ble brukt om nordlendinger sørpå, ikke akkurat i en positiv tone. Samplen «Polardego skal holde kjeft, sa jeg!» avslutter for øvrig alle låtene på det kommende albumet.

Fra venstre: Rune Mareliussen, Salvador Sanchez, Jørgen Nordeng, Hánná Rein og Henrik Seip.
Foto: Magnus Aune

Polio og Internett

Som en forsmak på det nye albumet som kommer høsten 2021, har Polardegos sluppet to låter som de har kalt «Polio» og «Internett». Musikken er basert på samplinger av norske punklåter og framstår riktig så friskt, oppjaga og fandenivoldsk.

«Æ håpa du får kolera, det kan bli noe skikkelig dritt», er en av tekstlinjene fra «Polio». På slutten av noen av sanglinjene går Jørgen Nordeng opp i stemmeleie, nesten som Johnny Rotten i hine hårde dager. Vokalen er bl.a. tonefulgt av et aldeles manisk gitarparti, hektisk tromming og samplinger fra norske filmer som «Piratene» (1983).

«Internett» starter med den karakteristiske lyden av et analogt modem som ringer opp Internett. Det føles som hundre år siden, men samtidig forunderlig relevant. Teksten er basert på frustrasjon rundt å ikke ha nett, eventuelt dårlig nett. Back to the 90’s, altså. Det går i hundre her også, forresten.

Bandet må ha hatt en skikkelig kreativ forløsning, for de har 30 låter i ermet, noe som er nok til to album. Vi venter i spenning på det nye albumet som får tittelen Fortiden i våre hender, og også album nr. 2. som etter sigende er ute i slutten av 2022.

Les også: Jørgen Nordeng fikk Alf Prøysens Ærespris.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*