Julekalender 2018, Luke 20 – Ponette

Foto: Ponette

Bak dagens luke gjemmer Ponette seg! Vi får også et artistspørsmål fra Marte Eberson!

Til årets julekalender har vi stilt 24 norske artister den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist. Artisten som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens den som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. Låtene som nevnes finner du i spillelisten på bunnen av saken.

Vekst på bare Hours

Ponette kom med sitt debutalbum «I’m Alone»  i 2016, og var aktuelle hos P3s Ukas Urørt med Hunt Them Down bare noen få uker senere. Kvartetten består av vokalist Helene Svaland, Johannes Amble, Ivo Guto og Johan Fredrik Bolli. Siden debuten har gruppen gitt ut tre andre singler, med Hours som den nyeste og mest populære. Under kan du se musikkvideoen og høre låta:

 

 

Hva fikk deg til å starte med musikk, hvilken låt mener du representerer dette best?

– Det må ha vært da jeg fikk min første CD-singel ”Big Big World” (Emilia Rydberg). CDen inneholdt nemlig, i tillegg til selve låten, en karaokeversjon som jeg brukte flittig til å sette opp konsert på kjøkkenet hjemme. Hele familien måtte komme og det kostet selvfølgelig penger.

 Si litt om veien mot din sjangerretning, har du en låt som passer denne beskrivelsen?

Hvis jeg må nevne en låt som har vært viktig for meg her så vil jeg dra frem Girl With One Eye (Florence + The Machine).

– Jeg har alltid følt meg mest hjemme i popmusikk. Da jeg var liten var det mye Aqua, Britney Spears og Spice Girls. Det var først da jeg begynte å studere musikk på videregående at jeg åpnet øynene for andre sjangre og verdener. Var f.eks. periodevis veldig fascinert av jazz eller post-rock osv. Deretter har jeg nok landet i popmusikken igjen, men jeg har absolutt tatt med (og fortsetter å plukke med) elementer fra andre sjangre som jeg synes er kult. Hvis jeg må nevne en låt som har vært viktig for meg her så vil jeg dra frem Girl With One Eye (Florence + The Machine). Hørte i hjel hele den CDen da den kom ut og var dermed frelst av ”annerledes” popmusikk.

Du kommer hjem, har hatt en drittdag, setter deg i sofaen og setter på låta:

– Medicine – Daugther. Daughter har laget den fineste verdenen jeg vet om.

 Det er juletid og veldig mange har jo en favorittlåt i den anledningen, hva er din?

– Jeg vet ikke om jeg har en favoritt blant julelåtene, men jeg ELSKER julekalenderen «Jul i Svingen». Alle låtene.

Hvilken låt og hvorfor hadde den reddet verden fra en undergang?

– We Are The World. Kødda. Tror ingen kan redde verden J

 Har du en favorittlåt utenfor din egen genre, eller på utsiden av egen komfortsone?

– Cult of the New Beat – Blood Command

 Hvilken låt ville du hørt på månen?

– Hyperreal – Flume feat. Kučka

 Om du kunne velge hvilken som helst artist å synge en duo med, hvilken artist hadde du valgt og hvilken låt skulle dere covret?

– Her er det jo helt umulig å bestemme seg. Jeg tror det måtte blitt Daughter, faktisk. Vi skulle covret Chandelier av Sia. Hun kunne seff også fått være med. Hehe.

Spørsmål fra Marte Eberson: «Hvis du skulle velge en låt å våkne opp til hver dag, resten av livet ditt, hvilken låt ville det vært?»

– Untitled #3 – Sigur Rós.

Helenes spørsmål til en annen artist i denne julekalenderen: «Hvilken låttittel beskriver deg best?»

Hennes svar på eget spørsmål: Dancing On My Own – Robyn ;););)

Hva er årets låt for deg?

– SAD AND BORED – bülow feat. Duckwrth

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*