Julekalender 2019, Luke 11 – Karin Park

Pressefoto
I dag er det den svensk-norske produsenten, låtskriveren og vokalisten Karin Park som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Astrobabes.

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. 

Karin Park debuterte i 2003 med singelen «Superworldunknown», som for øvrig også var navnet på debutalbumet samme år. Sangen fikk sin nominasjon i Spellemann som Norges beste sang. Karin vokste opp i Sverige hvor hun tok sin musikkutdannelse. Hun bosatte seg i Bergen etter å ha vært på et treårs opphold i Japan.

Nå bor hun med Kjetil Nernes (mannen bak Årabrot, som klarte å punktere egen lunge bare ved hjelp av egen stemmekraft) i Sverige, hvor de samarbeider om å lage postmoderne musikk på flere plan. Hennes sjangerlandskap berører flere variasjoner innen kunstpopfeltet, og med tiden har lydbildet hennes blitt bare mer og mer beat-orientert, noe som også har gjort det ekstra spennende å følge med.

 

Karin Park og Årabrot, nye Scandi-gothens Lou Reed & Nico

Karin Park og Årabrot er som den nye Scandi-gothens Lou Reed & Nico, post-pop-kvinnen Karin og undergrunnspost-punk mesteren Kjetil.

Når paret møttes, var hun modell for Swarovski og DJ for den amerikanske motedesigneren Donna Karen. Karin Park og Årabrot er som den nye Scandi-gothens Lou Reed & Nico, post-pop-kvinnen Karin og undergrunns post-punk mesteren Kjetil.

Når Karin og Kjetil startet å lage musikk sammen oppstod magi. Selv om hennes barndomsidealer var Carola og Whitney Houston, og han var Kurt Cobein-disippel. Hans bakgrunn og hennes passet ikke like godt sammen. Hun med kristen bakgrunn og han som den som har blitt kjørt hjem i trillebår i knallfylla. Det var to helt forskjellige verdener som ble forent, og jammen funket det meget godt.

Gjennom flere album har Karin vært medlem av Årabrot. De har turnert verden rundt sammen, og i 2020 skal de for første gang gjøre en split-turné. Hvor begges band skal spille side om side. Det er bare å glede seg til CHURCH OF IMAGINATION Tour:

13.03 Oslo,Parkteatert
14.03 Ålesund,Terminalen
20.03 Kongsberg,Energimølla
21.03 Trondheim,Samfundet
27.03 Stavanger,Tou Scene
28.03 Haugesund,Flytten

Her er Karins svar!

Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

Det viktigaste var att jag blev kjent  med Brian Williams aka Lustmord. Vi har börjat göra massor av musik tillsammans och har verkligen inspirerat varann.

– Det viktigaste var att jag blev kjent  med Brian Williams aka Lustmord. Vi har börjat göra massor av musik tillsammans och har verkligen inspirerat varann.

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?

– Det måtte ju blitt kortreist så Årabrot då, men jag har hört att Eugene Edwards från Woven Hand kan prata med vädret och få det att börja regna så det hade ju varit smart. Han sjunger ju fantastiskt också.

Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

Word As Power med Lustmord är en perfekt skiva att låta jorden gå under till.

Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

– «Venus in Furs» är den första låten som jag kommer på när jag hör den frågan. Osäker på varför, det är väl mitt undermedvetna som pratar.

Har du tips til et nytt band du har troa på?

– Vi lyssnar mycket på Iggy Pops radioshow i bilen när vi är ute. Han presenterar alltid grymma nya band. Så vill man få bra tips så tuna in där istället. Allt från Sleaford Mods till Anna von Hauswolf.

– Men faktiskt så har mitt sidoprojekt Pandora Drive gett ut ett album som verkligen är värt en lyssning och två. Här är en helt ny video som lades ut igår.

Følgende musikkvideo ble sluppet 21. november og er en fortelling om hvordan Karin og Thomas Knights og Nick Sheldon i Londonbaserte Pandora Drive møttes.

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

– Mest minnesvärdigt var när jag spelade en tre veckor lång turné på gamlehjem tillsammans med min far som sen dog i cancer den 1a Maj. Jag är så glad att jag hann göra det.

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

Gud, vilka kreativa frågor! Jazmin Beans hade väl varit ett spännande val a la 2019.

– Gud, vilka kreativa frågor! Jazmin Beans hade väl varit ett spännande val a la 2019.

Årets beste publikum?

– Hmm. Hellfest i Frankrike med Årabrot tror jag.

Hva er årets låt for deg?

– «Fly» med Low. Älskar hennes röst.

Spørsmål fra Astrosaur: Hva er ditt favoritt instrumentale spor?

– Mitt favoritt instrumentala spår just nu är «My friend the forest» med Nils Frahm.

Karin Park sitt spørsmål til annen artist i denne julekalenderen: «Vad ör vitsen med det du håller på med»? (Hvem som fikk spørsmålet kan du lese om i luke 0).

Hva er din spilleliste akkurat nå?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*