Julekalender 2019, Luke 5 – Freedumb

Foto: Pressebilde
I dag er det Freedumb som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Dangerface.

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmåls-rekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. 

Punkbandet Freedumb, som har tatt navnet sitt fra en låt fra NOFX’s klassiker Liberal Animation, har vært i konstant utvikling og forandring siden starten i 2003. De sier at «Det musikalske målet vil alltid være å gå opp nye veier og utforske nye lyder og uttrykk». De slapp sitt fjerde album Post-Modern Dark Age på Big Day Records for rett over to måneder siden som ble godt mottatt av anmelderstanden, her i huset fikk den full score og går fortsatt på repeat. Albumet er en første del av en trilogi som vil komme de neste årene.

For litt siden slapp de også musikkvideo til låten «Let it Rip»:

De som har svart på dagens spørsmål er Torstein Eriksen (Freedumb/Norsk Råkk), Kim Trøbråten (Freedumb/Fork) og Arne-Magnus Fjelle (Freedumb/Blodstrupmoen).

Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

Torstein:
Liam Gallagher – Why Me? Why Not.
Pixies – Beneath the Eyrie
Bad Religion – Age of Unreason

Den norske punkscenen syns jeg står solid som aldri før med med mange sterke utgivelser i det siste. Blomst, Cochroach Clan, Exploding Head Syndrome, Dangerface, Danger!man og Bakrus er noen gode eksempler i en jungel av kreativitet og energi. Med samleplatene 2019:Pønk I Norge og Real punk rock music is not on the radio, og den nystarta podcasten til Kiffa og PK, Father Son Picnic så mener jeg at punkscenen i Norge aldri har stått sterkere, tross minimal dekning i presse og radio.

Kim: For min del har det ikke vært så mye i år som har fenga meg. Men kan nevne noen bra plater:
Bokassa: Crimson Raiders
Sum 41: Order in Decline
Strung Out: Songs of Armor and Devotion

Arne-Magnus:
Rammstein – Rammstein

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?

Torstein: Iron Maiden og Metallica

– Var stor fan av Ebba Grön og Imperiet i mine yngre dager, men det har jeg hørt helt ihjel så det klarer jeg faktisk ikke å høre på mer.

Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

Torstein: Pr. dags dato velger jeg å lande på Thåström med Centralmassivet. Åpningssporet «Bluesen I Malmö» er etter min mening den perfekte Thåström låta, og noen dager må den på anlegget før jeg kan stå opp. Resten av skiva er også feiende flott. Thåström viser gang etter gang at han bare blir bedre med årene og katalogen hans siden Skebokvarnsv. 209 er svært imponerende. Var stor fan av Ebba Grön og Imperiet i mine yngre dager, men det har jeg hørt helt ihjel så det klarer jeg faktisk ikke å høre på mer. Skulle det bli armageddon og Centralmassivet blir siste Thåström skiva så er jeg fornøyd.

Kim: Strung Out: An American Paradox.

Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

Torstein: Det må nesten bli en Bad Religion låt. Mye å velge i her. Slå deg løs.

Har du tips til et nytt band du har troa på?

Torstein: Out Of Bounds fra Danmark er et hett tips for fremtiden. Spilte sammen med de i to helger i september i Danmark og Norge og det er et utrolig bra liveband. Gleder meg virkelig til Out Of Bounds sitt første album.

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

Torstein: Syns det var veldig hyggelig på releasefestene til Post-Modern Dark Age både i Halden og Moss. Fint å få skiva ut og kunne spille mest mulig fra skiva live.

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

Torstein: Municipal Waste

– Fint å få skiva ut og kunne spille mest mulig fra skiva live.

Årets beste publikum?

Torstein: Norsk Råkk på Krøsset 26. April var ganske magisk! Også syns jeg det var veldig hyggelig på releasefestene til Post-Modern Dark Age både i Halden og Moss.
Kim: Mysen

Hva er årets låt for deg?

Kim: Årets låt for meg har vært Flatliners’ «Nicotine Lips», selv om den kom for et par år siden
Torstein: «My Sanity» av Bad Religion muligens

Spørsmål fra Dangerface: Hvilken scene i Norge er den absolutt triveligste du/dere har spilt på?

Torstein: Da vil jeg trekke frem Skamrock i Bergen der Freedumb spilte 26. Oktober i år sammen med Dangerface og Utflod. Utrolig hyggelig og fin setting inne på Victoria cafe og pub, der det føles ut som å spille i stua til noen. Anbefaler alle som liker alternativ kultur å ta turen på en konsert her. Burde absolutt være flere slike venues og arrangører i Norge.

Freedumb sitt spørsmål til annen artist denne julekalenderen. «Hvilken artist/band inspirerte deg til å skrive musikk». (Hvem som får spørsmålet kan du lese om i luke 22).

Hva er deres spilleliste akkurat nå?

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*