Julekalender, Luke 13 – Festivalkonsert du aldri glemmer

Disharmoni har utfordret mannskapet med tretten spørsmål om musikk, som blir fordelt utover lukene nå i adventstiden. Dagens luke har temaet «Festivalkonsert du aldri glemmer».

Foto: Willy Larsen

Line Skille-Aspholm

Hmm, det er nok flere festivalkonserter jeg aldri kommer til å glemme enn bare den en. Etter nøye filtrering har jeg valgt fire av mange flere gode minner.

Husker veldig godt første året jeg var på Roskilde. Året var 2003 og det var endelig min tur til å dra til Danmark, for å få min aller første festivalopplevelse med camping. De konsertene som sitter lengst i minne må være Turboneger og når Metallica fikk meg til å gråte. Men det aller største er da Björk avsluttet festivalen med sitt spektakulære show. En konsert som fortsatt gir meg et stort smil hver gang tankene streifer.

Jeg klarer ikke unngå å dele et værminne når jeg først snakker om Roskilde. Roskildefestivalen er ganske hardcore til tider, som når det er så mye sol og vind at all piss som pisses på gjerdene sirkulerer festivalområdet, som gyllent gullstøv ALLE puster inn, eller når det regner så mye vann at teltene oversvømmes. Heldigvis er det da fint med en campleder, noe vi på en måte hadde året 2004. Hadde det ikke vært for han og hans dreneringsgraving av grøfter rundt teltene, hadde ingen av oss hatt et tørt plagg. Konserten jeg husker best dette året er Pixies og gjørmehoppingen som medfulgte når låtene strømmet ut. En ting er sikkert, du drar ikke til Roskilde hvis du er redd for møkk. Den kvelden hadde jeg gjørme over det hele. Var heller ikke galt å se Fantômas, Isis og Sonic Youth året etter.

Det var en stor skuffelse da Tool måtte avlyse sin konsert på Norwegian Wood i 2002, så når de kom til Middelalderparken på Øya i 2007 ble en lang ventetid endelig over. Husker en venn av meg ble så gira at han divet, men med strenge regler ble vippet av vakten over gjerdet. Vi andre fikk litt av en fantastisk konsertopplevelse med Tool. Det bandet som over lengre tid tronet alle topper av hva jeg likte best å høre, endelig sett live.

Motorpsycho på Slottsfjell for to år siden, når festivalen nesten måtte avlyse konserten på grunn av vind. Flere konserter måtte avlyses på fjellet den dagen, så det hele ble i grunn ganske nervepirrende. Heldigvis ble vinden en smule roligere og vi fikk en konsert som ikke lar seg så lett glemme.

Willy Larsen

Det svenske bandet Avatar på Norway Rock i fjor. Første gang jeg så dette bandet live. Har siden sett de live to ganger til, og de skuffer aldri. Meget bra liveband.

Tuva Maria Åserud

The band called Oh! på Varangerfestivalen i 2013 da de covret Dont stop the music av Rihanna. Aldri hørt noe så fint!

Bjørnar Mæland

Turbonegros reunionkonsert på Quarten 2002, det var store saker. Vi var en gjeng umyndige reker som hadde klart å få plass helt oppe med scenen. Good times!

Aksel Korneliussen

Kool & the Gang – OverOslo 2017.

Omringet av foreldre til tidligere klassekamerater og mennesker fra mine foreldres generasjon stod jeg å dansa til 70-tallsfunken som ble spydd ut av pensjonistgjengen Kool & the Gang. Selv om konserten skapte utallige kleine situasjoner kommer jeg aldri til å glemme de forvirra fjesene til flere av de rundt meg da jeg kunne alle sangtekstene og att på til dansa for harde livet under hele konserten.

Ingvild Skjønsberg

Det var på Roskildes Orange Scene i 2005, da Audioslave spilte Killing in the name, som Morello og gutta spilte mye av med deres tidligere band Rage against the Machine.

Sadan Ekdemir

Jeg dro til Trænafestivalen i 2014 helt alene, men følte meg aldri ensom et eneste øyeblikk. Den storslåtte naturen, midnattssolen og det dramatiske landskapet sikret dette. Det var som å være i en reklamefilm for Norge. Høydepunktet var en grottekonsert utenfor festivalområdet med Stein Torleif Bjella, hvor han fulgte hele grotta med sin sørgelige røst. Det var i sannhet et majestetisk sted, og jeg var heldig nok til å få hele oppholdet helt uten regn. Træna og øyene som omgir stedet er en del av Norge som alle bør se og oppleve.

Tommy Lund Pettersen

Mine topp tre starter med Depeche Mode på Quart i ’06. Dette er den beste konserten jeg har sett med mitt favorittband. Bandet var i toppslag og spilte noe tilnærmet et best of-sett. Bare gode låter og topp stemning.

Roger Waters på Roskilde ’06 var en grandios konsert med lyd i surround. Et sett med  godlåter både fra karrieren med Pink Floyd og  fra hans soloarbeid. Blant annet ble hele Dark Side Of The Moon spilt. Dyktige musikere og legendarisk musikk skaper en deilig stemning på Nordens største festival.

Sist ut er Motorpsycho, Slottsfjell ’15. Nok en konsert der en hel plate spilles i sin helhet. «Demon Box» inkludert «Mountain» spilles med både folk som var med på platen og den daværende trommis Kapstad. Deathprod (Helge Lien) fikk frie tøyler på en herlig, voldsom og støyete 45 min versjon av tittellåta.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*