Julekalender, Luke 23 – Hilma Nikolaisen svarer vår artistutfordring

Det er lille julaften, og Hilma Nikolaisen har tatt seg tid i julestria til å svare på noen spørsmål fra disharmoni. Hun har også nylig sluppet en julelåt!

Foto: Monica N

Låten Merrily Merrily ble spilt inn i Taakeheimen Lydrike i november med hjelp av Morten Øby som tekniker. Foruten Kristofer Staxruds bidrag på trommer er alle instrumenter håndtert av Hilma selv, deriblant et klokkespill som har en sammenheng med en låt hun planlegger å slippe over nyttår. Om låten selv sier Nikolaisen følgende:

«Julemusikk, julelåter kan nok være noe cheesy, men er per i dag ikke straffbart etter norsk lov, så jeg liker å benytte meg av retten. Denne låten ble skrevet nylig. Den kom nokså raskt på plass, i eufori over livets vendinger som noen ganger bare er utelukkende gode. Låten er et uttrykk for et ønske om å samle denne euforien i noe som består, uansett hvor kronglete livets veier etter hvert kan foreløpe seg. I noen øyeblikk kan man bare være i det som er godt og rett, og juletid kan potensielt sett romme dette. «

Hør Merrily Merrily og låtene Hilma omtaler i spillelisten nederst i saken!

Hva er den morsomste låten du vet om?

Den morsomste låta jeg vet om.. Haha, det er et morsomt spørsmål, sjelden jeg hører morsomme låter, når jeg tenker etter! Tusmørke har mange morsomme (og ikke minst bra!) låter – eksempelvis Ekebergkongen.

Hva er den mest provoserende låten eller artisten du kommer på?

Ai, her må jeg vokte mine ord. Ofte provoseres jeg av artister som sikkert ikke forsøker å være særlig provoserende. Åndsfattig virksomhet provoserer meg. For å ikke støte noen i julefreden, velger jeg å nevne en mer farout grusom låt; It´s a great summer av Gummi Bear. Dette syns jeg er rystende fæle greier. Baksiden ved at barn i disse moderne tider har fri tilgang på musikk er at all denne grufulle musikken ligger og lurer rundt hver eneste streaminghjørne.

Hva er den mest romantiske låten du vet om?

Hm. Curtis Mayfields The Makings of You, Springsteens Thunder Road. Mange treffer på ulike vis. Carpenters’ We´ve Only Just Begun er en særlig romantisk, kjærlighets- og livsinspirerende låt og tekst.

Hvilken låt synes du er mest undervurdert?

Har ikke peiling.

Hva har vært din største nedtur/skuffelse?

Min største nedtur – musikalsk sett? Har ikke blitt utsatt for så sterke traumer sånn sett. Det var nedtur da min bror, Ivar, og jeg som entusiastisk ungdom på nittitallet tok toget til Karlstad i Sverige for å se Hellacopters og Hives på en liten rockeklubb der. Nedtur at konserten var så å si ferdig da vi kom frem.

Hvilken artist/låt har gitt den største overraskelsen?

Lost in Paradise av Sergio Mendes og Brasil ´66 har et veldig overraskende refreng.

Den aller beste låta?

Akkurat nå kan jeg si at den beste låta er A Prisoner Of The Past av Prefab Sprout. Hørte den faktisk for første gang idag, høres faktisk ut som en julelåt.

Hva er den dypeste låta eller plata du vet om?

«The Ecstatic Music of Alice Coltrane Turiyasangitananda» kan sikkert betraktes som dypt.

Hva er den tristeste låta du kommer på?

Love The Same av Damien Jurado er utelukkende trist.

Gi oss en låt du synes folk bør høre / vite om

Folk bør høre Fra Først Av av Ole Paus. Jeg fikk vite om den gjennom at min søster, Elvira, gjorde en helt nydelig cover av den. Hennes coverversjon er ikke innspilt, men orginalversjonen er altså også en perle.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*