Julekalender, Luke 5 – ICYMI: Carl Louis og Atrox

I dagens julekalenderluke ønsker vi å fremheve 2 album- og låstlipp som vi ikke fikk dekket tidligere i høst.

Døgnet har som kjent bare 24 timer, og med en hverdagskabal som stadig må gå opp er det dessverre ikke alt vi får anledning til å skrive om her på disharmoni. Vi ser derfor på julekalenderen som en ideell måte å fremheve noen av de artistene og utgivelsene som vi gjerne skulle fått laget noen saker på tidligere.

Nordisk elektronika

Det ene av disse slippene er «From Lom to Bangladesh», fra Elektronikaartisten Carl Louis. Carl Louis, eller Carl Arvid Lehne som han egentlig heter, er tidligere medlem i CLMD-prosjektet. Han ga den 17. november i år ut «From Lom To Bangladesh» på Toothfairy, hvor han også har gitt ut flere singler tidligere i år.

Hør «From Lom To Bangladesh» og andre Carl Louis-singler i bunnen av artikkelen!

«From Lom To Bangladesh» er en fiffig låt sammensatt av svært forskjellige inspirasjonskilder. Både den oppmerksomme og den mindre oppmerksomme lytter vil kunne identifisere elementene fra den ikoniske kjenningsmelodien til Flåklypa – dette brukes som rammeverk i en fascinerende hybrid bestående av skandinavisk urbanisme og sørasiatiske toner. En fengende og ikke minst schizofren kreasjon.

Futurisme og proggy toner fra Trondheim

Etter 9 år i dvalesykens tegn ga Atrox ut sitt sjette album «Monocle» på Dark Essence Records den 8. september i år. Dette er et band med historie; Atrox sto opp fra asken av Suffocation i  1990 og ble opprinnelig omtalt som et band innen Doom metal-genren. «Monocle» er derimot et stykke unna denne sounden – her snakker vi intrikat og progressiv industriell musikk, med et dramatisk lydbilde som er som hentet rett ut fra dystopiske romoperaer.

Hør «Monocle» i bunnen av artikkelen!

«Monocle» kan trolig blidgjøre fans av Devin Townsend, Arcturus, Vulture Industries, og til en viss grad Faith No More. Albumet er spilt inn av bandets gitarist, Rune Sørgård.

Carl Louis på Facebook

Atrox på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*