Kanalrock 2022 – lørdag

Kvelertak på Kanalrock. Foto: Tommy Lund-Pettersen
Her er vår usendtes oppsummering av dag 2 på Kanalrock 2022 i både tekst og bilder.
Bankrot
Bankrot på Kanalrock. Foto: Tommy Lund-Pettersen
Bankrot på Kanalrock. Foto: Tommy Lund-Pettersen

Vurdering

Bankrot på Kanalrock 2022 – 4/6Karakter 4

Ifølge Kanalrock er Bankrot beskrevet som et Oslo Ess-sideprosjekt, men det høres ikke så veldig slik ut. Bankrot høres ut som en blanding av skatepunk og hardcore. Med melodiene og lystigheten til skatepunk, og intensiteten til hardcore. Ifølge vokalisten er det ikke lurt å stå på rullebrett i mørket. «Skating in the dark» handler om det. Skatehardcore er for meg en ny musikkgenre. Det er lystig, men aggresivt. Mye fjas fra scenen mellom låtene. Det blir ihvertfall aldri kjedelig å være på konserten.

Når en poplåt punkes opp, minner det om Me First & The Gimme Gimmes. Bandet har ellers taktfaste låter, men er raskt. Hardt til å være punk, lett til å være hardcore. Som norsk band i en amerikansk stil, høres det litt corny ut med engelsk uttale. Det kan vi leve med

War On Women
War on Women på Kanalrock. Foto: Tommy Lund-Pettersen

Vurdering

War on Women på Kanalrock 2022 – 4/6Karakter 4

Bandet virker kanskje litt for sinna og heseblesende. De er sinna på at USA utvikler seg i kvinnefiendtlig retning. Det har de jo all grunn til, nå som høyesterett ødelegger abortrettigheter for amerikanerne. Når vokalisten har påskriften «Tired Feminist» på t-skjorta, så veit du hvor de står.

Vokalisten er et fyrverkeri med like mye attitude som Courtney Love Cobain. Hun veksler mellom å danse lystig, og å levere harde politiske tekster. Det er en ganske melodiøs blanding av litt hardcore, litt punk og litt riot grrrl.

I kveld er bandets første konsert på turneen. Ikke overraskende er det mye energi. Det at de veksler mellom melodiøst, hardt og sint gjør at det er variert og blir også mer medrivende når de først drar på. War On Women er et band flere bør sjekke ut.

Kardborrebandet
Kardborrebandet på Kanalrock. Foto: Tommy Lun-Pettersen
Kardborrebandet på Kanalrock. Foto: Tommy Lun-Pettersen

Vurdering

Kardborrebandet på Kanalrock 2022 – 4/6Karakter 4

De svenske trallpunkerne er kveldens minst aggressive og mest melodiøse band. Det gjør at det er lettere å få med seg teksten. Kardborrebandet stiller med en del underholdende tekster. Blant annet er bandet frustrert over ungdommer som kan kjøre mopedbiler på veiene i hjemlandet Sverige. Resultatet ble en nidvise om mopedbilene «EPA».

Kardborrebandet spiller trallpunk av den viltre og raske sorten. Bandet har kvinnelig vokalist i motsetning til de fleste svenske punkbanda fra 80-90-tallet. De tar opp arven etter Strebers og KSMB. De får med seg publikum, og når de slenger inn et aahh-refreng, synger folk med. Kardborrebandet er rett og slett musikk som gir deg godt humør.

Kvelertak
Kvelertak på Kanalrock. Foto: Tommy Lund-Pettersen
Kvelertak på Kanalrock. Foto: Tommy Lund-Pettersen

 

Vurdering

Kvelertak på Kanalrock 2022 – 4/6Karakter 4

Det bygges jevnt opp mot starten av konserten. Når bandet går i gang, er det likevel med et smell. Kvelertak er flinke folk, men det er vanskelig å høre teksten i vokalen. Bandet spiller teknisk god hardcoremetal med et snev postcore. Det er litt for polert og flinkis til å kunne kalles punk, men det sparker hardt, så publikum er fornøyde.

Det er så vanskelig for meg å få med teksten at vokalen funker best som et ekstra instrument, og det er forsåvidt greit. Konsertens første høydepunkt er «Crack of Doom», som er andre låt ut. Den mer melodiøs og ikke så hard som resten av låtene. «Ulvetid» er motsetning, som er hard og kjeftende.

Selv om vokalen drukner litt på «1985» gjør et fengende riff at den en av de mest fengende låtene. Den låta som skaper mest liv, er «Mjød». Det er jubling i det riffet åpner låta. En kort, men fjong låt som nok er konserten høydepunkt. Jeg konkludere med at jeg aldri helt har knekt koden til hva som er så stort med dette bandet.

Alle foto: Tommy Lund-Pettersen

2 Comments

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*