Kari Rueslåtten «online» på Bar Moskus i Trondheim

Foto: Skjermbilde
Det var internasjonal respons under Kari Rueslåtten sin online-konsert fredag kveld på Bar Moskus

Kari Rueslåtten er sikkert for de fleste best kjent som duettpartner med Åge Aleksandersen. Som soloartist er hun kanskje ikke så fremtredende her hjemme. Navnet hennes figurerer i alle fall ikke på alle slags festivaler.

Det er åpenbart at Kari Rueslåtten treffer noe hos folk, for det viste utsagnene på skjermen.

Fredag kveld stilte hun med musikerene Jo Ranheim på el-gitar og Frode Flemsæter på el-piano. Sistnevnte er knyttet til Øra studio i Trondheim. Bar Moskus er ei lita live-scene i Trondheim med plass til 70 personer, men denne kvelden var det rundt 1200 seere som fulgte konserten på nettet. Selv om hun faktisk holder en del konserter nedover i Europa, overrasket de internasjonale tilbakemeldingene som kom opp fortløpende på skjermen. Dette var fra flere land i det sørlige Europa og Sør-Amerika. Det er åpenbart at Kari Rueslåtten treffer noe hos folk, for det viste utsagnene på skjermen. Kanskje er musikken hennes godt egnet i vanskelige tider?

Foto: Skjermbilde
Melodiøst og virkningsfullt

Kari Rueslåttens praktfulle stemme som lå over akkompagnementet i melodiøse føringer.

Kari Rueslåtten har en lang karriere som strekker seg fra midten av 90-tallet og frem til i dag. Som soloartist har hun gitt ut syv album, og det åttende kommer om en måneds tid. Hun spilte låter fra de fleste av disse fredag kveld. Det første soloalbumet var norskspråklig, og den kommende plata er også det. I så måte kan en si at ringen er sluttet for Kari Rueslåtten etter seks engelskspråklige utgivelser. Det ble to låter fra den nye plata i går kveld, singelen «Sørgekåpe» og sangen «Blind.»

Som vanlig var det Kari Rueslåttens praktfulle stemme som lå over akkompagnementet i melodiøse føringer. Denne gangen var dette akkompagnementet, av naturlige årsaker, en del enklere enn det til dels rike lydbildet som man finner på platene. Samspillet mellom disse to musikerne var imidlertid virkningsfullt. En luftig gitarlyd med en god del romklang mot et el-piano som støttet opp under gitaren med iørefallende akkorder.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*