Knalltøff, norsk indie – Hanne Kolstø ute med nytt album

Med en herlig mix av svevende indieballader, fengende refrenger og beintøffe riff treffer «Fare», Hanne Kolstøs nyslupne album, midt i blinken.

Foto: Sigve Knardal

På det nye albumet møter vi en Kolstø som er flink til å leke seg både med rockegitar, synthbaserte riff og gode tekster. Generelt er det mye gode vibber og fengende refrenger på skiva, og samtidig flere sanger med svært gode tekster.

Dette er nettopp noe av det Kolstø gjør aller best; låtskriving. Tekstene er på norsk og ved flere steder på albumet er det gode strofer å henge seg opp i og det er ingen tvil om at Kolstø, og sangene hennes, har en god formidlingsevne.  Kjenner jeg vil rakne, kanskje du kan nøste opp en rød tråd?”, synger Kolstø på Veit ikkje, kanskje, en av låtene på det nye albumet som imponerer mest.

Svært allsidig

Albumet er produsert av Øyvind Røsrud Gundersen, som helt fra debutalbumet i 2011 har jobbet med Kolstø. På skiva hører vi både tøffe, fengende rockelåter, men også mer poppete, indiebaserte sanger. Et av albumets aller tøffeste sanger er Går i ord hvor Kolstøs usikkerhet står i sterk kontrast med det solide gitarriffet, tatt rett ut av en Queens of the Stone Age låt, i bakgrunnen.

Gode tekster

Det som ved første lytt kommer tydelig frem er det at Hanne Kolstø virker som ei skikkelig tøff dame og at det er ingen tvil om at hu skriver gode låter. Fare er et fengende album, men det er likevel sangtekstene og Kolstø sin egenskap til å formidle sine følelser som treffer hardest. Usikkerheten og sårbarheten i flere av sangene viser en Kolstø som har tatt seg tid til refleksjon, noe gjør at albumet til tider er veldig personlig og i grunn ganske gripende.

Fare: 8/10

Hanne Kolstø på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*