Last Weekend Festival på Bergen Kjøtt

Foto: Evy Gee
Lørdag 7. Mai arrangerte Evy Gee Last Weekend Festival for tredje gang. Denne gang hadde festivalen flyttet lokasjon fra å være utendørsfestival på Mjølfjell til en mer urban lokasjon i Bergen: Kulturhuset Bergen Kjøtt.
Design: Jakub Kozieł

Konseptet Last Weekend var i den nye manifestasjonen sin blitt en dagsfestival som rommer flere former for kunst, kultur og kreative utrykk. På formiddagen var det live ambient-musikk, vegansk kafé og kunstutstilling. Artistene Håkon Liberg, Evy Gee, E.F. Dezign og gatekunstner Bilag var et gratistilbud. Det var også kakaoseremoni og guidet meditasjonsdans for de som ønsket å betale for disse tilbudene. På kvelden var det et klassisk rave, og man kan si det lå en kreativ og alternativ aura over hele arrangementet. For meg hadde det blitt en litt for lang dag om jeg skulle ha fått med meg alt som skjedde på dagens festival, derfor bestemte jeg meg for å stille på kveldstid da musikk ble sentrum for dagens festival.

Foto: Evy Gee
Fluoriserende kunstverk

Da jeg ankom Bergen Kjøtt så jeg kjent UV-dekor som prydet konserthallen i andre etasje. Klubbmiljøet i Bergen har i flere tiår brukt Deco Jørn sine fluoriserende kunstverk, og disse hadde atter engang funnet veien til en av Bergens undergrunnsfester for å gi en unik og psykedelisk stemning til kveldens rave. Det var noe nostalgisk over det hele. Spesielt for oss som har oppsøkt dette miljøet i noen tiår.

Foto: Evy Gee
Chill psykedelisk musikk

Først ut var DJ Sol. Sol leverte et rolig sett som for meg ble ett av kveldens høydepunkter. Det var ganske chill psykedelisk musikk som var sterkt inspirert av lyden til de mer rolige artistene på Twisted Records som OTT og Sphongle. En herlig mix-dub, indiske instrumenter som sitar og tabla, psykedeliske synther som passer inn i psytrance og noen innsalg av breakbeats. Man kunne også merke innflytelse fra spacerock med innslag av fløyter og gitar. For en gammel Ozric Tentacles-fan så falt dette settet rett i hjertet mitt.

For en gammel Ozric Tentacles-fan så falt dette settet rett i hjertet mitt

Så var det Sandra Minter sin tur. Sandra er en del av konseptet Klubblisten, og for kvelden hadde hun valgt ut låter innen house-sjangeren, og hun strakk seg over subsjangrene deep house og progressive house i låtvalget . Det var et svevende og lett fordøyelig Dj-sett som ble krydret med housevokal-linjer samt noen psykedeliske elementer som flørtet litt med lydbildet til psytrance.

Etter Sandra var det Richard Blanco og Raymond Krossøy fra Sista Låten sin tur. De kjørte klassisk back 2 back-stil, og leverte et sett som spredde seg over et brett spekter av dansemusikk innenfor rammene av house og techno. Noen av subsjangrene jeg la merke til i løpet av deres sett var minimalistisk techno, skrangle-techno, dub-techno, funky house, latino house, soulful house m.fl.

Foto: Rolf S. Haugen
Mørke element

Etter en roligere start på kvelden var det nå Evy Gee sin tur. Musikken ble en smule mørkere enn tidligere på kvelden, og utrykket gikk mer over i klassisk minimalistisk techno med et noe dystopisk lydbilde. Det var noe futuristisk og industrielt over musikken Evy hadde valgt for kvelden, og det ble dratt inn noen elementer fra electro-sjangeren. Settet hennes satte listen for hvor kvelden var på vei, et dypere, mørkere og hardere plass enn tidligere på kvelden.

foto: Rolf S. Haugen

 

Så var det Mallika Jeanette Yndestad kjent som Witch Princess sin tur. Jeg har ikke sett Jeanette spille på lenge og dette ble et gledelig gjensyn. Hun serverte beinhard, rask og mørk psychtrance som hentet sterk inspirasjon fra techno og det kom til og med et par innslag av acid-sjangeren i løpet av settet. Jeanette har en sterk karismatisk utstråling og det lyser selvtillit av henne når hun spiller. Måten hun kommuniserer med publikum er unik. Stemningen på dansegulvet var ekstatisk og jeg vil si dette er en av de beste opplevelsene jeg har hatt på klubb etter pandemien.

Foto: Rolf S. Haugen

Tilslutt av det Finske Yonagual fra Zenon Records sin tur. Dessverre var jeg sliten etter seks timer med dansing og valgte å forlate festivalen en halvtimes tid etter han gikk på. Utfra det lille jeg hørte av hans sett, fikk jeg et inntrykk av at han dro festen videre inn i en dypere, hypnotisk og mere progressiv form for trance.

Foto: Rolf S. Haugen
Eksepsjonell stemning

Den «urbane» manifestasjonen av Last Weekend-festivalen har vært en fet opplevelse. Neste gang skal jeg prøve å få med meg kunst- og fotoutstilling i tillegg til ravedelen. Evy Gee har som arrangør gjort et solid valg av DJ-er for kvelden. Det har vært en fin oppbygging av intensitet i løpet av kvelden og selv om det har vært et stort sprik av sjangre har det også vært en rød tråd mellom alle DJ-settene. Alle av kveldens DJ-er har gitt hint til psytrance-sjangeren, som ble kveldens høydepunkt. Personlig er dette ikke et utrykk som pleier å appellere til meg, men Witch Princess og Yonagual har servert det beste innen sjangeren. Stemningen blant kveldens festivaldeltagere har vært eksepsjonell og jeg ser frem til neste manifestasjon av dette konseptet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*