Lillehammer Live 2022

Kvelertak på Lillehammer Live. Foto: Hans Martin Høydahl
Etter tre års ventetid var det igjen duket for festival på strandpromenaden ved Mjøsas bredder. Lillehammer viste seg værmessig fra to sider, men det finnes jo ikke dårlig vær om en har riktig utrustning for festivalbesøk.

Festivalen gikk, sett fra mitt ståsted, knirkefritt, selv om værgudene gjorde sitt ytterste på fredag for å skylle vekk Kvelertak. Alle himmelens sluser var åpne, men på tross av dette stod trauste tilskuere godt plantet og fikk servert to kvelder med god underholdning og musikk i mange sjangre.

Det er fascinerende hvor enkelt det tilsynelatende kan virke å arrangere festival, men nå er jo Lillehammer kjent for og ha arrangert et større arrangement for en stund tilbake, sånn rundt 1994. Og her ligger det mye kunnskap og ikke minst logistikk, noe Lillehammer tydeligvis har god greie på.

Musikk for enhver smak

Årets Lillehammer Live bød på noe for enhver smak. Du snakker om å stappe fingrene, om ikke hele hånda, ned i twistposen og trekke opp en line-up som nær sagt inneholder det meste på musikkfronten.

Vi fikk pønk i form av bandet Cockroach Clan, Ruben ga oss melankoli og dance moves. Hellbillies er aldri feil på en festival, de har gjort det før og har evnen til å formidle jordnær og fabelaktig god stemning, selv om værgudene ikke var helt med. Vi fikk motpolene Bob Hund og Synne Vo, likeså Veronica Maggio og Postgirobygget, Kvelertak og Dagny.

Formidabel innsats

De gjorde en formidabel innsats de som stod på scenen, men også de frivillige bidro til å gjøre dette til en flott festival. Et godt eksempel på det: Fredagen var i ferd med å regne bort. Med vanntett fotobag, regnfrakk og paraply hadde jeg mest lyst til å rusle hjem. Alt var vått, ting dugget omtrent bare en tenkte tanken på å fotografere. Så står jeg i tussmørket, alene og «forlatt», da en serviceinnstilt medarbeider fra festivalen kom og sa at jeg ikke måtte dra før Kvelertak. Hun ga meg ly og sjekket yr.no. Med fotobag og kamera rundt halsen trasket vi i ly av regnet, hun kastet jakken for at jeg skulle pakke ned kamera med telelinse. Serviceinnstilte var de, hjelpsomme også. Kudos!

Lillehammer Live, vi ses til neste år!

Bildegalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*