Livealbum fra Trond Haugmark

Foto: Kay Arne Johansen
Etter suksessen med fortellerkonserten «My Buddy – en hyllest til Chet Baker» og flere oppfordringer, kommer nå Trond Haugmark ut med live-innspillingen av showet. Albumet er spilt inn 13. mai 2018, på dagen 30 år etter Chet Baker’s død.

Trond vokste opp i Verdal i Trøndelag i en familie hvor musikken alltid har stått sentralt. Han begynte tidlig å spille piano på Kulturskolen, etterfulgt av sang som instrument. Musikken har derfor alltid spilt en viktig rolle selv om han etablerte seg relativt sent som artist. I 2015 ga han ut sitt debutalbum, My Reverie. Tittelen, som betyr «Min dagdrøm», er et album med låter som spenner fra 1930-talls jazz til mer moderne poplåter.

Under fortellerkonserten ble publikum tatt med hele veien tilbake til Bakers barndom. Gjennom korte fortellinger, beskrev Haugmark noen av de reisene, møtene og hendelsene som formet jazzlegendens liv, frem til hans død i 1988. Mellom fortellingene ble et nøye utvalgt sett med låter fremført.

På dette albumet har vi jobbet med å fange stemningen en live-konsert gir. Samtidig ønsker vi å gi instrumentene og vokalen rom til å utfolde seg sammen. Jeg ønsker å formidle den lengsel, kjærlighet og det samholdet som ligger mellom linjene i både tekst og tone, sier Haugmark.

Et hardt liv med dop og rus ble til vakker musikk

Jeg ønsker å formidle den lengsel, kjærlighet og det samholdet som ligger mellom linjene i både tekst og tone

Baker levde et urolig og hardt liv med dop og rus, langt fra den harmonien han skapte i musikken. Han vokste opp som en outsider og søkte trøst i musikken. Som voksen ble han både en verdenskjent trompetist og sanger, men også en hjemløs, rusavhengig og musikalsk poet. Det brutale livet han levde vil alltid stå i kontrast til den vakre musikken han skapte og fremførte.

Hans livshistorie og musikalske karriere var både tragisk og vakker. Denne kompleksiteten inspirerte meg til å skrive og produsere et show som forteller historien om Chet Baker og hvor jeg deler min versjon av musikken som han ble så kjent for. I arbeidet med å skrive forestillingen satte jeg meg inn i biografiene om hans liv og karriere, og jo mer jeg jobbet med dette, jo tydeligere ble han for meg, forklarer Haugmark.

Medvirkende på albumet:
Trond Haugmark – forteller og sanger
Helge Nysted – piano
Arne Hiort – trompet
Thomas Andre Hvale – trommer
John Børge Askeland – kontrabass
Låtene er arrangert og mikset av Helge Nysted i Dryhill på Vålerenga i Oslo.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*