Louise Lemón – Devil

Foto: Sophie Winberg Tyfelt

Vurdering

Louise Lemón 5/6Karakter 5
Svenske Louise Lemón har lyktes i å lage en stemningsfull EP med en sterk live-følelse.
Death gospel?

Louise Lemón sin musikk har fått merkelappen «death gospel». Om det er en passende merkelapp? Vel, det som i hvert fall er sikkert er at hun har en mektig og sterk stemme og at musikken er av til dels sakral art. Sånn sett kan nok parallellene til gospel være passende.

Det er også mørke stemninger her, og jeg ser at hun blir sammenlignet med artister som vandrer i mørke landskap som Emma Ruth Rundle og Chelsea Wolfe. De sammenligningene er ikke helt bort i natta, så ja, kanskje «death gospel» er en grei kategori å putte låtene til Lemón i.

Live-stemning i øvingslokalet

Det føles som lyden klatrer ut av høyttalerne og at hun står rett foran deg og synger.

Den svenske artisten er ute med en EP som hun har kalt Devil. Det er den tredje utgivelsen i rekken. Låtene til EP-en tatt opp i øvingslokalet og målet var å få det til å låte så nært opptil hvordan det låter live: rått, upolert og organisk. Det har hun og co-produsent og Anders Ludwigsson fått til på en ganske så overbevisende måte. Det føles som lyden klatrer ut av høyttalerne og at hun står rett foran deg og synger. Bassen og trommene er også ganske så framtredende. Man kan godt forestille seg at man er på konsert med Lemón og bandet i et svært kirkebygg med god klang.

Sakrale stemninger

Jeg nevnte tidligere det med at det låter sakralt. Det kommer godt fram på tittellåten «Devil» som handler om en ex-kjæreste som mente Louise hadde en djevel i seg. Det viste seg at det var han som var djevelen. Det sakrale er også i høy grad til stede i den fine kjærlighetslåten «Bathe in Gold». I følge Lemón er «Bathe in Gold» den første kjærlighetslåten hun har skrevet, og det er ingenting klissete eller kleint over den pianobaserte balladen.

Spander 15 minutter på Devil

De fem låtene på EP-en er over på 15 minutter, og det kan man godt spandere på Devil. Musikken er stemningsfull og sterk, stemmen til Louise Lemón er skolert, men samtidig full av sjel, og låtene kryper innpå deg. Strengt tatt er dette musikk som passer best til høstlige stemninger med dyprød drikke i glasset, men la for all del ikke det faktum at sommeren snart banker på døra hindre deg i å låne øre til den spennende svenske artisten.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*