Löv albumdebuterer!

Löv. Foto: Willy Larsen (@willylarsenphotography)

Supergruppen Löv, bestående av Martin Halla, Marte Eberson og Øystein Skar slipper sitt debutalbum på selveste valentinsdagen. Nostalgia gis ut i dag på Need Music Records.

Martin og Marte har vært venner siden studietiden i Bergen, hvor begge spilte i jazzgruppen Martin Halla Kvartett. Etter at Martin stakk av med seieren i sangkonkurransen The Voice i 2012 ble det mindre tid til dette prosjektet. I denne perioden ble Marte og Øystein medlemmer i Highasakite frem til gruppa ble splittet opp for noen år siden.

Marte og Øystein tar med seg mye relevant erfaring fra tiden i Highasakite videre inn i deres nye musikalske prosjekt. Musikerne i Löv har alle jazzbakgrunn, og har for øvrig også ganske lik musikksmak innen et bredt spekter av sjangere. Alle bidrar også når det kommer til låtskrivingen, og de virker å være svært gode venner privat såvel som profesjonelt. Martin peker på at de to bandkollegaene har stor musikalsk selvtillit og tro på egne ideer.

Trygge rammer

Tittelen på albumet, Nostalgia, ble spikret ganske tidlig i prosessen, og navnet spiller både på musikkstilen og mimring på et musikalsk og personlig plan.

Bandet har et stort fokus på å respektere hverandre som personer og ta hensyn til hverandres familie- og hverdagsliv. Som Marthe selv sier:

«Vi ønsker først og fremst at musikk i dette bandet skal være noe positivt og fint, og ikke jobbe oss fordervet. Dette skal være et overskuddsprosjekt og vi skal tilpasse oss hverandres behov. Det er viktig å være trygge på hverandre rett og slett. Ting går opp og ned i denne bransjen, man kan ikke hvile på sine laurbær. Slik var det også i Highasakite. Vi jobbet på hele tiden. Og det gjør vi nå også, og vi tar ingenting for gitt».

Selv har Martin mye erfaring som soloartist fra tiden etter The Voice-seieren i 2012. Da Marte og Øystein i 2018 så seg om etter en vokalist i toppklasse til sitt nye prosjekt, tok de kontakt med Martin. Dannelsen av Löv var et faktum.

Tittelen på albumet, Nostalgia, ble spikret ganske tidlig i prosessen, og navnet spiller både på musikkstilen og mimring på et musikalsk og personlig plan.

Det blir releasekonserter i Halden på Valentinsdagen og Kongsberg lørdag 15.februar, samt konsert under Bylarm i Oslo mot slutten av måneden. Det blir også muligheter for å se og høre Löv på diverse konserter og festivaler utover året.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*